Rūpīgi izlasi tekstu!
Kviešu maize.
Jeb mūsdienās tā sauktā baltmaize. Tai raksturīga gaiši brūna, spīdīga garoziņa, kura vēl silta, tikko ceptai maizei ir izteikti kraukšķīga un aromātiska. Atšķirībā no citām maizēm tā ir vieglāk sagremojama, tai ir maiga garša, tomēr tajā ir mazāk vērtīgo uzturvielu – šķiedrvielu, minerālvielu un vitamīnu.
Kviešu maizes gatavošanā izmanto ne mazāk kā 90% kviešu miltu, kuri var būt balti un iegūti tikai no grauda kodola vai tumšāki ar ārējo graudu apvalku daļām. Ja gatavošanai izmanto rupjākus kviešu miltus, tad maizes mīkstums nav tik balts, bet ir tumšāks vai pelēcīgs. Vispirms kviešu mīklai ir vajadzīgs raugs. Tad tai pievieno sāli, cukuru, taukvielas, pienu un vēl citas papildizejvielas. Maizes uzglabāšanas termiņš ir divas līdz trīs dienas.
Jeb mūsdienās tā sauktā baltmaize. Tai raksturīga gaiši brūna, spīdīga garoziņa, kura vēl silta, tikko ceptai maizei ir izteikti kraukšķīga un aromātiska. Atšķirībā no citām maizēm tā ir vieglāk sagremojama, tai ir maiga garša, tomēr tajā ir mazāk vērtīgo uzturvielu – šķiedrvielu, minerālvielu un vitamīnu.
Kviešu maizes gatavošanā izmanto ne mazāk kā 90% kviešu miltu, kuri var būt balti un iegūti tikai no grauda kodola vai tumšāki ar ārējo graudu apvalku daļām. Ja gatavošanai izmanto rupjākus kviešu miltus, tad maizes mīkstums nav tik balts, bet ir tumšāks vai pelēcīgs. Vispirms kviešu mīklai ir vajadzīgs raugs. Tad tai pievieno sāli, cukuru, taukvielas, pienu un vēl citas papildizejvielas. Maizes uzglabāšanas termiņš ir divas līdz trīs dienas.
Ieraksti iztrūkstošos vārdus!
Skaitļus rakstīt ar vārdiem!
2. Ja maizes mīkstums ir tumšāks vai pelēcīgs, tad maizes mīklai izmanto rupjākus miltus.
Atsauce:
https://www.laci.lv/lv/par-maizi/maizes-veidi/
Lai iesniegtu atbildi un redzētu rezultātus, Tev nepieciešams autorizēties. Lūdzu, ielogojies savā profilā vai reģistrējies portālā!