Izvēlies tekstam atbilstošu virsrakstu!
 
Bez vijoles neiztika neviens danču vakars, un ne velti, jo instrumenta iespējas ir pietiekami plašas, lai izspēlētu visu to, ko uz cita mūzikas instrumenta nevarētu. Vijoļu meldiņus mācījās pēc dzirdes, mūzikas gudrībās izglītotie – arī no nošu raksta. Lai gan nereti pietika tikai ar vienu pašu vijoli un tās spēlmani, lai dejas varētu sākties, itin bieži vijole skanēja kopā ar citiem instrumentiem.
 
Jeb tā sauktā baltmaize. Tai raksturīga gaiši brūna, spīdīga garoziņa, kura vēl silta, tikko ceptai maizei ir izteikti kraukšķīga un aromātiska. Atšķirībā no citām maizēm tā ir vieglāk sagremojama, tai ir maiga garša, tomēr tajā ir mazāk vērtīgo uzturvielu – šķiedrvielu, minerālvielu un vitamīnu.
Kviešu maizes gatavošanā izmanto ne mazāk kā 90% kviešu miltu, kuri var būt balti un iegūti tikai no grauda kodola vai tumšāki ar ārējo graudu apvalku daļām. Ja gatavošanai izmanto rupjākus kviešu miltus, tad maizes mīkstums nav tik balts, bet ir tumšāks vai pelēcīgs.
Atbilžu varianti:
Dūdas
Ābele
Vijole
Kviešu maize
Saldskābmaize
Lai iesniegtu atbildi un redzētu rezultātus, Tev nepieciešams autorizēties. Lūdzu, ielogojies savā profilā vai reģistrējies portālā!