Sveicam ikvienu Latvijas Republikas proklamēšanas dienā!

Liels prieks un lepnums svinēt mūsu mīļās zemes Latvijas 104. dzimšanas dienu. Latvija ir ne tikai mūsu skaistā daba - meži, ezeri, upes, līdzenumi, kalni, jūra, bet arī cilvēki un viņu labie darbi. Laikā, kad svinam valsts svētkus un godinām varoņus pagātnē, padomāsim un pateiksim paldies arī cilvēkiem, kas ir īsteni Latvijas varoņi un patrioti arī šodien. Kādam varonis būs mamma un tētis, kādam mīļākā skolas skolotāja, bet kāds ciena un godā Latvijas patriotu, kas vada kādu pulciņu, ikdienā palīdz līdzcilvēkiem vai dara labus darbus, neprasot par to atlīdzību.
 

Esam sagatavojuši jaunu "Starpbrīža testu".
Izpildiet testu un noskaidrojiet, cik daudz jūs zināt par Latvijas sasniegumiem pasaulē un izciliem cilvēkiem, kas nesuši Latvijas vārdu tālu prom aiz mūsu zemes robežām.

SĀKT TESTU

Kā runāt, skaidrot un kopīgi svinēt Latvijas valsts svētkus skolā, kolektīvā vai ģimenē?
Sarunājāmies ar vairākiem skolotājiem un vecākiem par viņu pieredzi, papildinot materiālu ar dažādām radošām idejām un ieteikumiem, atzīmējot valsts piemiņas un svētku dienas.

LASĪT RAKSTU

Kas ir latviešu valoda un kā to nosargāt?
Aicinām izlasīt sarunu ar filoloģi, docētāju un Skola2030 vecāko eksperti Intu Urbanoviču par to, kas ir valoda mūsdienu izpratnē, vai šodien skolās pastāv obligātās literatūras saraksts, kā mainās valodas mācīšanās un mācīšanas procesi un kā nepazaudēt sevi un latvietību plašajā informācijas, valodu un iespēju pasaulē.

LASĪT RAKSTU

 

Dzimtais pavards

Dzimtais pavards pie debesīm kuras.
Lai pārnāktu mājās,
mēs neveram durvis,
bet grāmatu vākus
un brīvojam telpu sevī,
kur dzimtenei būt.
No gliemeža mācīties nevaram,
jo mājas nav patvērums mums,
bet mēs būsim patvērums mājām.

/ Māra Zālīte /
 

Lai sirdsmiers, patriotiskas noskaņas un skaista kopā būšana ikvienā ģimenē un mājā!

Novēl Uzdevumi.lv komanda
 

publicēts: