Izlasi tekstu un izpildi uzdevumu!
Produkta ražošanas pamatā ir rauga, nevis baktēriju, darbība, jo tieši raugs veic galveno fermentāciju, pārvēršot vīnogu cukurus etanolā un oglekļa dioksīdā. Primārajā fermentācijā vīnogas tiek saspaidītas, lai tās pēc iespējas izdalītu vairāk sulu. Pēc tam šai masai pievieno rauga šūnas, kas veic rūgšanas procesu. Šajā posmā ir svarīgi nodrošināt anaerobus apstākļus, lai nesavairotos nevēlami mikroorganismi. Taču baktērijas ir svarīgas vīna sekundārajā nogatavināšanā, jo tās veic nākošo fermentāciju, kas piešķir vīnam patīkamāku un sabalansētāku garšu.
Pēc sekundārās fermentācijas vīnu turpina nogatavināt, lai garša nostabilizētos un attīstītos vēlamās aromātiskās īpašības.
Izpēti vīna raudzēšanas primāro fermentāciju!
Izpēti vīna raudzēšanas primāro fermentāciju!
Substrāts - .
Dzīvā sistēma- .
Fermentācijas apstākļi- un .
Fermentācijas process- rūgšana, jo ķīmiskajā reakcijā rodas .
Iegūtais produkts- .
Atbilžu varianti:
spirta
rauga baktērijas
pienskābā
etanols
vīnogu sula
skābekļa klātbūtnē
rauga sēnīte
mikroorganismi
vīnogu cukurs
temperatūra
vīns
bez skābekļa
alkohols
Lai iesniegtu atbildi un redzētu rezultātus, Tev nepieciešams autorizēties. Lūdzu, ielogojies savā profilā vai reģistrējies portālā!