Izlasi tekstu un izpildi uzdevumu! 
 
Gurķus iemērc sālsūdenī, parasti 2-5% sāls šķīdumā, kas kavē nevēlamo baktēriju augšanu, bet ir piemērots pienskābajām baktērijām. Sāls arī palīdz gurķiem saglabāt kraukšķīgumu. Uz gurķu mizām esošās pienskābās baktērijas sāk fermentēt gurķos esošos cukurus, radot pienskābi, kas pakāpeniski pazemina šķīduma pH un padara vidi skābu. Izdalītā pienskābe piešķir gurķiem skābo garšu un darbojas kā konservants, aizsargājot gurķus no bojāšanās. Fermentācija parasti ilgst vairākas dienas līdz nedēļām, un rezultātā gurķi iegūst raksturīgu skābeno garšu un ilgāku uzglabāšanas laiku.
 
Substrāts -
.
Dzīvā sistēma-
.
Fermentācijas apstākļi-
un
.
Fermentācijas process-
rūgšana, jo ķīmiskajā reakcijā rodas
.
Iegūtais produkts-
.
 
Atbilžu varianti:
etiķskābās baktērijas
rauga baktērijas
skābekļa klātbūtnē
pienskābā
pienskābe
skābēti gurķi
skāba vide
pienskābās baktērijas
sāls šķidrums
bez skābekļa
konservēti gurķi
gurķu cukurs
sālskābā
Lai iesniegtu atbildi un redzētu rezultātus, Tev nepieciešams autorizēties. Lūdzu, ielogojies savā profilā vai reģistrējies portālā!