Izlasi tekstu un izpildi uzdevumu!
Skābpiena produkti tiek ražoti, izmantojot īpašas pienskābās baktērijas. Sākumā piens tiek pasterizēts, lai iznīcinātu nevēlamās baktērijas un citas mikroorganismus. Pēc tam to atdzesē līdz aptuveni +40°C +45 °C, jo šī temperatūra ir optimāla baktēriju augšanai. Pienam pievieno baktērijas, kas sāk izmantot pienā esošo laktozi (piena cukuru) kā enerģijas avotu.
Laktoze tiek pārveidota pienskābē, kas pakāpeniski pazemina piena pH līmeni, padarot to skābāku. Pienskābes klātbūtne izraisa piena olbaltumvielu – kazeīna – koagulāciju, tādējādi veidojot jogurtam raksturīgo biezumu un tekstūru. Kad produkts ir sasniedzis vēlamo skābuma līmeni un tekstūru, to atdzesē, lai apturētu baktēriju darbību. Tam var pievienot arī sīrupu vai ogas. Tas tiek pildīts iepakojumos un ir gatavs lietošanai.
Substrāts - .
Dzīvā sistēma- .
Fermentācijas apstākļi- un .
Fermentācijas process- rūgšana, jo ķīmiskajā reakcijā rodas .
Iegūtais produkts- .
Atbilžu varianti:
sīrups
pienskābe
pienskābā
skābpiena
36°C- 40 °C
piena sēnīte
pienskābes baktērijas
bez skābekļa
glikoze
pasterizācijas
skābeklis
jogurts
etiķskābā
piena krējums
piena laktoze
jogurta baktērijas
piena kazeīns
40°C- 45 °C
Lai iesniegtu atbildi un redzētu rezultātus, Tev nepieciešams autorizēties. Lūdzu, ielogojies savā profilā vai reģistrējies portālā!