Iepazīsties ar tabulā doto informāciju par dažādu ogļhidrātu īpatsvaru augļos! 
 
YCUZD_251209_7828_2d_4.3.uzd_tabula.svg
 
Diagrammā doti dati par to, cik oglekļa dioksīda izdalās 1 minūtē, vīna raugam (Sacharomyces vini) izmantojot par substrātu dažādus ogļhidrātus. Oglekļa dioksīda koncentrācijas mērvienība ir ppm (parts per million).
 
YCUZD_251209_7828_2d_4.3.uzd_diagramma.svg
 
1. Izmantojot tabulā un grafikā doto informāciju, nosaki augli, kura sula ir piemērotākais
substrāts vīna ražošanai ar lielāku etanola koncentrāciju!
Vispiemērotākais auglis vīna ražošanai ar lielāku etanola koncentrāciju ir .
 
2. Izskaidro savu spriedumu un pamato ar datiem! Kuri no dotajiem pamatojumiem atbilst uzdevuma nosacījumiem?
Atzīmē divas pareizās atbildes!
 
 
Uzdevumi.lv Tev piedāvā izvēlēties pareizo atbildi. Darbā Tev pašam ir jāuzraksta atbilde!
Atsauce:
https://www.viaa.gov.lv. Centralizētais eksāmens bioloģijā (augstākais mācību satura apguves līmenis), 2025
Lai iesniegtu atbildi un redzētu rezultātus, Tev nepieciešams autorizēties. Lūdzu, ielogojies savā profilā vai reģistrējies portālā!