Stundu skaits
Skolēnam sasniedzamais rezultāts mācību programmā
Pieejamie materiāli
6
  • Zina baktēriju uzbūvi (šūnapvalks, citoplazma, kodola viela, vicas), to iedalījumu pēc formas (lodveida, nūjiņveida, spirālveida), vairošanos un nozīmi dabā.
     

     
  • Raksturo vienšūņu (amēbas, tupelītes, eiglēnas) galvenās uzbūves īpatnības, vairošanos, barošanos un to nozīmi dabā.
     
     
     
  • Izprot baktēriju nozīmi pārtikas ražošanā un cilvēka veselības saglabāšanā.
     

     
  • Zina, kā izvairīties no baktēriju izraisītajām slimībām, ievērojot personīgo higiēnu, un kā rīkoties saslimšanas gadījumā.
Teorija
  1. Baktēriju uzbūve
  2. Baktēriju nozīme dabā un cilvēku dzīvē
  3. Baktēriju izmantošana jogurta pagatavošanai
  4. Tupelītes raksturojums
  5. Amēbas raksturojums
  6. Zaļās eiglēnas raksturojums
 
Uzdevumi
  1. Baktērijas uzbūve
  2. Baktēriju sastāvdaļu funkcijas
  3. Baktēriju nozīme dabā
  4. Baktēriju nozīme cilvēku dzīvē
  5. Amēba
  6. Tupelīte
  7. Eiglēnas un amēbas salīdzinājums
 
Testa uzdevumi
  1. Baktēriju nozīme
  2. Vienšūņi
 
Tests
  1. Baktērijas un vienšūņi