Jau šajā nedēļas nogalē tiks atzīmēta Tēva diena! Vai zināji, ka Tēva dienas pirmssākumi meklējami 20. gadsimta sākumā Amerikas Savienotajās Valstīs? Latvijā Tēva diena par oficiālu svētku dienu tika noteikta 2009. gadā un tā tiek svinēta septembra otrajā svētdienā.

Tēva diena ir svētki, kas veltīti tēva lomas godināšanai ģimenē un sabiedrībā. Tāpat kā Māmiņdienā sveicam savas mammas, tāpat septembra otrajā svētdienā varam īpaši apsveikt un pateikties mūsu tētiem par viņu atbalstu, klātbūtni, palīdzību, stingro plecu, humoru, sirsnīgumu un citām lietām vai rakstura īpašībām, kas katram tētim ir unikālas.
 

Izdrukā darba lapas, aizpildi un pasniedz dāvanā!

Esam sagatavojuši Tev darba lapas "Viss par manu tēti/vectēvu", kas būs gan kā jauka nodarbe kopā ar brāļiem, māsām un vecākiem, gan kā ideja apsveikumam, ko vari pasniegt savam tētim un vectēvam dāvanā. Izpildi darba lapas un uzdāvini svētkos!
 

Atvērt darba lapas

 


Uzdevumi.lv komanda novēl skaistu, priecīgu un piedzīvojumiem bagātu ne tikai Tēva dienu, bet katru dienu, ko pavadāt kopā! Lai vienmēr aizraujošas sarunas un mīļas kopābūšanas ar savu ģimeni un tuviniekiem! Lasi dzejoli par kādu rudenīgu dienu kopā ar tēti.

mēs ar tēti šodien lepni gājām mežā gailenēs.
mamma lūdza rudens veltes vakariņām sagādāt.
mežā koki, mežā jautri, mēs ar tēti aizmirsām,
ka uz mežu atnākuši pakaļ sēnēm varenām.

kāpām kokos, lēcām peļķēs, skaļi dziesmas dziedājām.
abi mājās tukšiem groziem vakarpusē pārnācām.
noguruši, piekusuši abi gultās iekritām.
un, starp citu, man pie dūšas labāk gāja pankūkas.


/Evija Birkmane/

 

publicēts: