Vai esi kādreiz mēģinājis pārspēt pats sevi? Nevis citus - bet sevi? Kad esi sasniedzis kādu mērķi, vai Tu pie tā apstājies, vai tomēr izaicini sevi atkal, uzstādot  jaunu mērķi? Gan mācībās, gan sportā, gan citās nodarbēs jebkuru mācību un treniņu procesu var padarīt vieglāku un aizraujošāku, ieviešot spēles elementus. Bet, kā zināms, pat spēlēs ir savi noteikumi, kas jāievēro, lai iecerētais izdotos. 


 

Nosaki savus mērķus

Lai sasniegtu mērķus, ir nepieciešams zināt, uz ko tiekties. Tāpēc skaidri definē, kāds ir Tavs mērķis un izstrādā detalizētu aprakstu par to, ko vēlies sasniegt. Tas palīdzēs Tev vieglāk koncentrēties un nepadoties, kad saskarsies ar grūtībām.
 

Izstrādā rīcības plānu

Mērķu sasniegšanai ir nepieciešams rīcības plāns. Nosaki, kādi soļi un darbības Tev ir jāpaveic, lai sasniegtu konkrēto mērķi. Katru soli izstrādā detalizēti, norādot, kādā laika posmā tas tiks izpildīts. Šis plāns Tev kalpos kā špikeris un motivācija, lai dotos uz priekšu.
 

Izmanto papildu resursus

Lūdz palīdzību, ja saproti, ka kaut kas nepadodas tik labi, kā gribētos. Nekautrējies jautāt palīdzību skolotājiem, vecākiem un draugiem. Viņiem var būt vērtīgi padomi vai skaidrojumi, kas Tev palīdzēs grūtākā brīdī. Tu nevari visu zināt, tāpč nebaidies jautāt padomu citiem.

Ja nepieciešama palīdzība mācību tēmu apgūšanā, Tev noderēs sadaļa "Virtuālā skola", kur atradīsi visu nepieciešamo, lai apgūtu un nostiprinātu zināšanas mācību vielā.
 

Uzņemies risku

Lai pārspētu sevi, būs nepieciešams uzņemties risku un iziet ārpus savas komforta zonas, jo tas ir ceļš uz jaunām iespējām un panākumiem. Tas reizēm var būt biedējoši un satraucoši, bet tajā pašā laikā ļoti interesanti. Kļūdas ir daļa no mācīšanās procesa, tāpēc mācies no tām un virzies uz priekšu!

Ja vēlies ātrāk saprast, kur esi kļūdījies kādā no mācību tēmām, Tev noderēs PROF pakalpojums. Tas parādīs ne vien pareizās atbildes, bet arī risinājuma soļus visos uzdevumos portālā, lai vari patstāvīgi uzlabot un nostiprināt savas zināšanas.
 

Izvirzi sev jaunus izaicinājumus

Pārspēt sevi un sasniegt personiskos mērķus var būt kā interesants ceļojums, kas sniedz gandarījumu un prieku. Ja to dari kopā ar draugiem vai klasesbiedriem - šis “ceļojums” var būt vēl aizraujošāks!

Vai zināji, ka Tavs klasesbiedrs jau vairākas reizes ir kļuvis par līderi TOPā, vien risinot uzdevumus "Virtuālajā skolā"? Pievienojies viņam un uzstādi sev jaunu rekordu pakāpties TOPā!

Kas jādara:

  • Ielogojies savā profilā;
  • Atver klasesbiedru "TOP" un pārliecinies par savu pozīciju;
  • Atver sadaļu "Virtuālā skola";
  • Izvēlies mācību priekšmetu;
  • Izvēlies kādu no savas klases tēmām;
  • Sāc risināt uzdevumus un testus, ko vēl neesi pildījis;​
  • Par katru pareizo atbildi saņemsi TOP punktus.

Vairāk par sadaļu "TOP" un punktu skaitīšanas sistēmu lasāms te: Punkti un sadaļa "TOP"
*Uzmanību! TOP punktus saņemsi tikai, tad, ja pildīsis uzdevumus un testus savas klases tēmās.

Risināt uzdevumus un krāt punktus 

Neapstājies pie sasniegtā un turpini izvirzīt sev arvien jaunus mērķus!

publicēts: