Augusts un septembris ir laiks, kad vasara tuvojas noslēgumam un notiek pakāpeniska gatavošanās jaunajam mācību gadam. Īpaši satraucošs šis process var būt tad, ja dosies mācīties 1. klasē, pie citas skolotājas vai jaunā skolā. Kā efektīvāk un pārdomātāk sagatavoties skolas uzsākšanai?

Esam sagatavojuši lejupielādējamus PDF materiālus, kuros atradīsi mini špikerus, lai gatavošanās notiktu pēc iespējas vienkāršāk:
 

Skolai nepieciešamo lietu saraksts, kuru varēsi izdrukāt, papildināt un atzīmēt sagādātās lietas

Bieži vien pirms jaunā mācību gada sākuma vai pašā tā sākumā, skola skolēniem un vecākiem iedod sarakstu ar lietām, kuras nepieciešams sagādāt. Ir lietas, kuras nepieciešamas gadu no gada, tādēļ daudz ērtāka šo lietu sarūpēšana var būt jau vasarā.
 

Praktiski padomi skolas somas izvēlei

Ja vēl esi skolas somas meklējumos, sagatavotajā materiālā varēsi iepazīstieties ar noderīgiem ieteikumiem, kā neapjukt plašajā somu piedāvājuma klāstā un izvēlēties sev labāko.
Viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem, kam jāpievērš uzmanība, ir somas svars. Būtiski, cik sver tukša soma - tai nevajadzētu svērt ne vairāk kā 1 kg. Bet vēl būtiskāk - cik sver pilna soma. To, cik smaga drīkst būt skolas soma, Latvijā regulē Ministru kabineta noteikumi. Materiālā atradīsi arī ieteicamo somas svaru dažādos vecumposmos.

Lejupielādēt materiālus

Lai veiksmīga un mierīga gatavošanās skolai! Un tikpat lieliska atpūta vēl pēdējās vasaras nedēļās!
 

publicēts: