KĀ AIZVADĪTS 2022./2023. MĀCĪBU GADS?
Ir milzīgs prieks un gandarījums par aktīvo mācību gadu, kas aizvadīts kopā ar kuplu lietotāju skaitu - zinātgribošiem skolēniem, ieinteresētiem vecākiem un aizrautīgiem skolotājiem, kas Uzdevumi.lv portāla sniegtās iespējas savā darbā izmanto arvien biežāk. Mūsu lielākais gandarījums - radīt jaunu, kvalitatīvu saturu, kas noder mācību procesā un atvieglo mūsu lietotāju ikdienu. Tas šogad radīts rekordlielā skaitā!
 
SATURA JAUNUMI
2022./2023. mācību gadā ļoti liels darbs tika ieguldīts portāla satura radīšanā. Uzdevumi.lv satura datubāzes pieaugums pret iepriekšējo mācību gadu ir 110%. Kopā šogad sagatavoti 8771 uzdevumi, teorijas materiāli un testi. Satura kvalitāte ir mūsu galvenā prioritāte, tāpēc novērtējam arī katra lietotāja iesūtītās atsauksmes un ieteikumus.
Izstrādāts saturs MATEMĀTIKĀ II
Būtiska daļa satura šogad izstrādāta Matemātika II mācību priekšmetā - publicēti 2196 materiāli 11 tēmās, balstoties uz “Matemātika II” mācību priekšmeta programmas paraugu. Materiāli veidoti Eiropas Sociālā fonda projekta “Kompetenču pieeja mācību saturā” ietvaros pēc Skola2030 izveidotās programmas.
GATAVOŠANĀS MATERIĀLI
Lai atvieglotu skolotāju ikdienu un palīdzētu skolēniem mācībās, ik gadu portālā tiek publicēti semestra noslēguma testi, diagnosticējošo darbu un eksāmenu treniņuzdevumi un eksāmenu paraugi. Šogad portāla redakcija sagatavojusi 2238 materiālus 13 mācību priekšmetos. Kopā portālā atrodami 8722 gatavošanās materiāli.
JAUNUMS - "ĀTRIE TESTI"
Skolām pieejams jauns formatīvās vērtēšanas rīks “Ātrie testi”, kas ļauj veidot digitālus testus, kurus uzreiz piedāvāt skolēniem pildīt savās viedierīcēs, reāllaikā redzot skolēnu atbildes un rezultātu kopsavilkumu par katru uzdevumu. Aktīvi izmanto jau 4000 skolotāju vairāk nekā 320 skolās.
Uzdevumi.lv
KONKURSI 
Šajā mācību gadā portālā tika organizēti divi konkursi eksaktajos mācību priekšmetos. Ķīmijā 9.-12. klašu skolēniem un matemātikā 2.-12. klašu skolēniem. Konkursiem pieteicās 30 000 skolēni no 500 Latvijas skolām. Dalībniekiem bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas un sacensties par vērtīgām balvām.
SKOLOTĀJI
UN TEHNOLOĢIJAS
Uzdevumi.lv reģistrējušies vairāk nekā 23 000 skolotāju un rekordliels privātskolotāju skaits, kas šajā mācību gada laikā pieaudzis par 148%. Šogad pedagogu vidū strauji turpinājusi augt interese par prezentācijas režīma izmantošanu mācību procesā. Februārī tas ticis izmantots vēsturiski vislielāko reižu skaitu - 45 200 reizes.
AKTĪVĀKie Mēneši
mācību gadā
Visaktīvākie mēneši šajā mācību gadā lietotāju ziņā bijuši februāris un novembris. Šajos mēnešos skolotāji izveidojuši un skolēniem nosūtījuši arī visvairāk pārbaudes darbu. Skolotāji un skolēni aktīvi izmantojuši arī portālā publicētās darba lapas par valsts svētkiem un citām aktualitātēm.
AKTĪVĀKĀ SKOLA - LIEPĀJĀ
Maija noslēgumā Uzdevumi.lv skolu TOPa 1. vietā atrodas "Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskola". 2. vietu izcīna "Jelgavas 4. sākumskola" un 3. vietu ieņem "VisLatvijas vidusskola". 4. vietā - "Ķekavas vidusskola", 5. vietā - "Rīgas 84. vidusskola".
publicēts: