Strauji tuvojoties semestra noslēgumam, pienācis laiks izanalizēt savus rezultātus, lai saprastu, ko vēl nepieciešams uzlabot. Šajā rakstā piedāvājam iepazīties ar ieteikumiem, kas var palīdzēt novērtēt savas prasmes, lai veiksmīgi pabeigtu mācību semestri.

Izvērtē savus rezultātus

Lai novērtētu, vai Tavas prasmes ir atbilstošas, pārskati un apkopo savus rezultātus. Galvenokārt pievērs uzmanību divām lietām: ko saproti un ko vēl nesaproti. Veikt savu zināšanu novērtējumu var palīdzēt Tavā Uzdevumi.lv profilā pieejamā statistika, kas sniedz detalizētu ieskatu Tavos rezultātos un mācību progresā.

Tāpat novērtēt Tavas zināšanas un sniegt padomus, kā tās uzlabot, var palīdzēt attiecīgā mācību priekšmeta skolotājs. Nebaidies uzrunāt savus pedagogus un lūgt palīdzību, ja jūti, ka tā ir nepieciešama!

Apskatīt manu statistiku 

Sastādi mācību plānu

Nereti gadās kaut kas neplānots, kas var izsist no sliedēm un novirzīt no mērķa sasniegšanas. Tāpēc, lai Tev būtu vieglāk koncentrēties, sastādi mācību plānu, ar kura palīdzību varēsi veiksmīgāk virzīties uz priekšu. Lai sastādītu mācību plānu:

  • Nosaki prioritātes. Noskaidro, kādos mācību priekšmetos ir nepieciešams uzlabot rezultātu un sāc secīgi ar tiem priekšmetiem, kuri Tev ir vissvarīgākie.
  • Izvirzi mērķi. Nosaki, kas tieši Tev ir jāsasniedz un kādas darbības jāveic, lai to panāktu.
  • Izveido laika grafiku. Atvēli konkrētu laiku mājasdarbu izpildei un mācību tēmu apgūšanai.

Atkārto mācību vielu

Lai nostiprinātu zināšanas, regulāri praktizē to atkārtošanu. Tas palīdzēs izvairīties no negulētām naktīm, kad pēdējā brīdī jāpaspēj iegaumēt viss mācību saturs, kas mācīts pirmā semestra laikā. Par to, kā vieglāk paturēt visu prātā, vari uzzināt rakstā: “Ieteikumi, kā vieglāk iegaumēt informāciju”.

Gatavojies semestra noslēguma darbiem laicīgi un atkārto mācību tēmas Uzdevumi.lv sadaļā “Virtuālā skola”! Šajā sadaļā vari risināt uzdevumus ar dažādām variācijām, kas palīdzēs vieglāk nostiprināt skolas tēmas un uzlabot prasmes.

Atvērt Virtuālo skolu 

Apgūsti jauno mācību vielu

Neapstājies pie sasniegtā! Kad esi atkārtojis un nostiprinājis savas zināšanas, ir īstais brīdis apgūt ko jaunu! Saņemies, sakopo spēkus un koncentrējies uz jauno tēmu apgūšanu, lai šajā semestrī neiekrātu parādus un iegūtu pozitīvus vērtējumus. 

Ja skolā neesi līdz galam izpratis kādas tēmas, Tev var noderēt Uzdevumi.lv pakalpojums PROF. Tas Tev palīdzēs labāk izprast uzdevuma būtību un paskaidros to ar risinājuma soļiem, lai efektīvāk vari uzlabot savas zināšanas.

Pieslēgt PROF 

Atvēli laiku atpūtai

Lai izvairītos no informatīvās pārslodzes, ir nepieciešams atrast līdzsvaru starp mācībām un atpūtu. Ja jūties saguris, atpūties! Tas palīdzēs uzlabot smadzeņu darbību un radīt pozitīvu ietekmi mācību procesā. Dodies pastaigās vai pievērsies saviem hobijiem, lai atbrīvotu prātu un piepildītu sevi ar jaunu enerģiju.

Ir svarīgi apzināties, ka atpūta var paaugstināt Tavas koncentrēšanās spējas. Savukārt laicīga gatavošanās semestra noslēguma darbiem palīdzēs izvairīties no laika trūkuma, kas var būtiski ietekmēt Tavus rezultātus.
 

Neatliec uz vēlāku to, ko vari izdarīt jau tagad!

publicēts: