Attālinātās mācības ir ienesušas vairākas korekcijas mācību procesā, kur papildus uzmanība ir jāvelta savstarpējai komunikācijai un pašdisciplīnai. Šajā rakstā esam sagatavojuši ieteikumus, kas Tev var palīdzēt veiksmīgāk organizēt mācību procesu no mājām.

Iekārto ērtu vidi mācību veikšanai

Pirms uzsāc mācīšanos, ir svarīgi iekārtot ērtu un piemērotu mācību vidi, kur varēsi mierīgi un netraucēti koncentrēties jaunu zināšanu apgūšanai un nostiprināšanai. Parūpējies, lai mācībām nepieciešamie priekšmeti atrastos tuvumā un ir viegli pārredzami. 

Izvirzi prioritātes un plāno laiku

Tāpat, kā mācoties klātienē, arī attālināti, ir svarīgi izveidot plānu, kas palīdzēs efektīvāk organizēt mācību procesu. Mācīties būs vieglāk, ja izvirzīsi prioritātes un rūpīgi sagatavosies mācību stundām un ieplānosi laiku mājasdarbu pildīšanai.

Lai nepalaistu garām informāciju par uzdotajiem pārbaudes darbiem un saņemtu atgādinājumus par neizpildītajiem darbiem, kam tuvojas beigu termiņš - pieraksties Uzdevumi.lv e-pasta un pārlūkprogrammas paziņojumiem!

Pieturies pie izvirzītajiem mērķiem

Efektīvai rezultātu sasniegšanai koncentrē uzmanību uz konkrētu darbību, lai iekļautos plānotajā laikā. Mācību laikā centies pievērsties veicamo darbu izpildei, nenovēršot uzmanību ar dažādām blakus nodarbēm - sociāliem tīkliem vai čatošanu ar draugiem. Tas palīdzēs Tev kvalitatīvāk apgūt mācību vielu un patērēt tam mazāk laika.

Nostiprini zināšanas ar Uzdevumi.lv

Skolas tēmu nostiprināšanai attālināto mācību laikā Tev noderēs Uzdevumi.lv “Virtuālā skola”. Tur atradīsi teoriju, uzdevumus un testus dažādos mācību priekšmetos 1.-12. klasei. Ja kādā no uzdevumiem atbildēsi nepareizi, PROF pakalpojums Tev pateiks priekšā pareizo atbildi un tās skaidrojumu, lai ātri vari saprast savu kļūdu un labot to nākamajā mēģinājumā.

Nepadodies, ja sastopies ar grūtībām 

Grūtības var liecināt par neatbilstoša plāna sastādīšanu. Jo labāk izpratīsi, kas Tev jādara, jo veiksmīgāks būs pašvadīts mācīšanās process. Visus neskaidros jautājumus ir svarīgi pārrunāt ar skolotāju un vecākiem, lai Tu varētu veiksmīgāk organizēt savu darbu.

Analizē paveikto

Lai saprastu, vai mācību process norit veiksmīgi, analizē savus rezultātus. Vai Tev viss ir skaidrs uzdevuma izpildes veikšanai? Kritiski izvērtē, kuras lietas vēl nepieciešams uzlabot, lai veiksmīgi sasniegtu rezultātu.

Ar pašvadītas mācīšanās prasmēm, spēsi sasniegt augstākus rezultātus un straujāk attīstīties. Tāpat arī Tu iegūsi labākas sekmes un lielāku pārliecību par sevi un savām spējām.
 

Atvērt Virtuālo skolu
 

publicēts: