Pirmā attālināto mācību nedēļa nu jau garām un esam gatavi atskatīties, kā šajās dienās veicies ar mācību procesa organizēšanu portālā Uzdevumi.lv.

Paredzot milzīgu lietotāju skaita pieplūdumu, nedēļas sākumā tika palielināta Uzdevumi.lv serveru jauda, lai lielās plūsmas dēļ netiktu negatīvi ietekmēta iespēja izmantot portālu. Pateicoties Microsoft Azure datu centram, pārrāvums portāla darbībā bija vien uz īsu brīdi, kad tehniski notika pārslēgšanās uz lielākām servera jaudām. Kopš pirmdienas tehniskas dabas problēmas nav novērotas un serveru maksimālā noslodze ir 30%.

Šonedēļ vidēji dienā portālu apmeklēja ap 250 000 lietotāju - gan skolēni un skolotāji, gan vecāki. Līdz ar lietotāju skaita pieaugumu, desmitkārt pieauga arī saņemto zvanu un e-pastu daudzums. Uz visiem jautājumiem ir izdevies sniegt atbildes, jo Uzdevumi.lv komandas darbība ir mobilizēta tā, lai pēc iespējas ātrāk reaģētu un palīdzētu risināt dažādas situācijas, kā arī konsultētu par portāla iespējām. Darbinieki strādā virsstundas un arī brīvdienās. Jautājumu ir tiešām daudz, tāpēc lūdzam Jūsu sapratni, ja atbildi nesaņemat uzreiz!

Nedēļas laikā skolotāji portālā izveidoja un uzdeva skolēniem vairāk nekā 40 000 elektronisku mājasdarbu. Skolotāji izmantoja gan portāla datubāzē atrodamos uzdevumus 1.-12. klases mācību tēmās, gan veidoja paši savus materiālus. Veidojot elektroniskus darbus, būtiski tika ietaupīts laiks uz darbu labošanu, jo Uzdevumi.lv sistēma to veic automātiski. Skolotājs tādā veidā var aizmirst par rutīnas darbiem un vairāk koncentrēties uz pašu skolēnu un mācību procesa individualizēšanu.

Arī skolēni šonedēļ bija īpaši aktīvi. Bērni portālā pildīja skolotāju uzdotos mājasdarbus, kā arī patstāvīgi risināja Uzdevumi.lv Virtuālajā skolā pieejamos uzdevumus un testus. Kopumā šonedēļ ir atrisināti vairāk nekā 8 500 000 uzdevumu. Ja šie uzdevumi būtu risināti drukātā veidā, tas prasītu ap 1 500 000 lapu jeb aptuveni 7 500 kilogramus papīra.

Uzdevumi.lv darbojas jau 11 gadus un piedāvā skolēniem bez maksas patstāvīgi pildīt uzdevumus portāla sadaļā “Virtuālā skola” un risināt skolotāju uzdotos mājasdarbus vai pārbaudes darbus sadaļā “Pārbaudes darbi”. Papildus ir iespēja iegādāties arī pakalpojumu PROF, kas sniedz skolēnam pareizo atbildi un tās skaidrojumu. Jau šobrīd sadarbojamies ar daudzām mācību iestādēm un pašvaldībām, kas saviem skolotājiem un skolēniem nodrošina PROF pakalpojumu. Vēlamies pateikt paldies tiem lietotājiem un skolām, kas šajā grūtajā brīdi atbalsta mūs un iegādājas maksas versiju! Tas ļauj mums apmaksāt gan palielinātās serveru maksas, gan darbinieku virsstundas. Bez Jūsu atbalsta, tas nebūtu iespējams!

Uzdevumi.lv komanda turpina strādāt pastiprinātā režīmā, lai nodrošinātu portāla darbības nepārtrauktību un lai sniegtu lietotājiem nepieciešamās konsultācijas. Vēlam visiem labu veselību, izturību un daudz pacietības šajā sarežģītajā laikā!

 

publicēts: