Vecākiem ir būtiska loma savu bērnu izglītībā un attīstībā. Mūsdienu pasaulē, kurā informācijas plūsma ir bezgalīga, ir īpaši svarīgi nodrošināt bērnam atbalstošu un motivējošu vidi, lai viņam būtu vieglāk sasniegt savus mērķus. Gan mācībās, gan sportā, gan citās nodarbēs jebkuru mācību un treniņu procesu var padarīt vieglāku un aizraujošāku, ieviešot spēles elementus. Bet, kā zināms, pat spēlēs ir savi noteikumi, kas jāievēro, lai iecerētais izdotos. Esam sagatavojuši 5 ieteikumus, kas var palīdzēt bērnam efektīvāk sasniegt mērķus un uzlabot savus rezultātus mācībās.


 

Mērķu noteikšana

Lai sasniegtu mērķus, ir nepieciešams zināt, uz ko tiekties. Tāpēc ir svarīgi skaidri definēt mērķi un izstrādāt detalizētu aprakstu par to, ko bērns vēlas sasniegt. Tas palīdzēs viņam vieglāk koncentrēties un nepadoties, ja būs jāsaskarās ar grūtībām.
 

Rīcības plāna izstrāde

Mērķu sasniegšanai ir nepieciešams rīcības plāns. Palīdziet bērnam noteikt, kādi soļi un darbības viņam ir jāpaveic, lai sasniegtu konkrēto mērķi. Katru soli izstrādājiet detalizēti, norādot, kādā laika posmā tas tiks izpildīts. Šis plāns bērnam kalpos kā špikeris un motivācija, lai dotos uz priekšu.
 

Papildu resursu izmantošana

Iedrošiniet bērnu nekautrēties lūgt palīdzību no apkārtējiem, ja viņam kaut kas nepadodas tik labi, kā gribētos. Dažādi padomi, ieteikumi un skaidrojumi bērnam var palīdzēt grūtā brīdī nepadoties, iedziļināties, koncentrēties un uzlabot savus rezultātus. 

Ja nepieciešama palīdzība mācību tēmu apgūšanā, bērnam noderēs sadaļa ”Virtuālā skola”, kur viņš atradīs visu nepieciešamo, lai apgūtu un nostiprinātu zināšanas mācībās.
 

Risku uzņemšanās

Personīgā izaugsme un savu rezultātu uzlabošana, ir būtiska attīstībā. Lai pārspētu sevi, var būt nepieciešams uzņemties risku un iziet ārpus savas komforta zonas, jo tas ir ceļš uz jaunām iespējām un panākumiem. Tas reizēm var būt biedējoši un satraucoši, bet tajā pašā laikā ļoti interesanti. Iedrošiniet bērnu, ka kļūdas ir neatņemama mācību procesa sastāvdaļa, kas ļauj saprast, ko nākamajā reizē var veikt savādāk, lai uzlabotu savu rezultātu.

Ja nepieciešams ātrāk saprast, kur bērns ir kļūdījies kādā no mācību tēmām, viņam noderēs PROF pakalpojums. Tas parādīs ne vien pareizās atbildes, bet arī risinājuma soļus, lai bērns var patstāvīgi uzlabot un nostiprināt savas zināšanas.
 

Jaunu izaicinājumu izvirzīšana

Pārspēt sevi un sasniegt personiskos mērķus var būt kā interesants ceļojums, kas sniedz gandarījumu un prieku. Ja bērns to dara kopā ar draugiem vai klasesbiedriem - šis “ceļojums” var būt vēl aizraujošāks un motivējošāks. Tāpēc, lai mācīšanās bērnam kļūtu interesantāka, viņam ir iespēja sacensties ar saviem klasesbiedriem un uzstādīt rekordu klasesbiedru TOPā! Sacensību laikā bērns attīsta prasmi mācīties patstāvīgi un aizrautību apgūt jaunas zināšanas.

Kas jādara:

  • Bērnam jāielogojas savā profilā;
  • Jāatver klasesbiedru "TOP" un jāpārliecinās par savu pozīciju;
  • Jāatver sadaļu "Virtuālā skola";
  • Jāizvēlās mācību priekšmets;
  • Jāizvēlās kāda no savas klases tēmām;
  • Jāsāk risināt uzdevumus un testus, ko vēl nav pildījis;​
  • Par katru pareizo atbildi bērns saņems TOP punktus.

Vairāk par sadaļu "TOP" un punktu skaitīšanas sistēmu lasāms te: Punkti un sadaļa "TOP"
*Uzmanību! TOP punktus bērns saņems tikai, tad, ja pildīs uzdevumus un testus savas klases tēmās.

Apskatīt bērna TOP punktus un vietu TOPā  

Lai kopīgiem spēkiem izdodas sasniegt aizvien jaunas virsotnes!

publicēts: