Kā Jūsu ģimenei pagājušas pirmās vasaras brīvlaika nedēļas? Vēl puse vasaras priekšā, lai paveiktu visus ieplānotos vasaras piedzīvojumus. Taču bez ikdienas režīma un struktūras, kas bērniem bija jāievēro skolas laikā, brīvlaikā var būt grūtāk saplānot savu dienas gaitu.

Kad paveikt mājas darbus, kad doties meklēt piedzīvojumus un baudīt vasaru?

Lai vasaras brīvlaiks būtu produktīvs, esam izveidojuši dienas darbu plānotāju. Tas palīdzēs Jūsu bērnam sekot līdzi darāmajiem darbiem, izdarīt tos laicīgi, kā arī izbaudīt vasaras brīvlaiku. Izmantojiet darba lapas, lai palīdzētu savam bērnam saplānot brīvo laiku, motivētu izpildīt plānotos darbus un pavadīt vasaru lietderīgi!

Vasaras plānotāja darba lapas

Plānotājā jau daži darbiņi ir ierakstīti iedvesmai, bet Jūs variet pievienot arī sevis izvēlētus darbus un aktivitātes. Par katru padarīto darbiņu bērnam var piešķirt punktus. Pēc tam, piemēram, nedēļas nogalē, var saskaitīt visus iegūtos punktus.

Par paveiktajiem darbiem un sakrātajiem punktiem var apbalvot bērnu ar kādu iepriekš norunātu dāvanu, našķi vai kopīgu atpūtu! Konkrēts mērķis, kas jāsasniedz, var būt ļoti efektīvs veids, kā motivēt bērnu paveikt ieplānotās aktivitātes.

Darbu plānotājam esam pievienojuši klāt arī darba lapu, kurā bērns var aprakstīt aktivitātes, savas sajūtas un emocijas, kas piedzīvotas dienas laikā. Kopīga dienas vai nedēļas pārrunāšana var palīdzēt Jums kopā ar bērnu labāk saprast, kā veicies un kā bērns jūtas.

Atvērt plānotāju  

Uzdevumi.lv komanda novēl Jums produktīvu un priekpilnu vasaru!

 

publicēts: