Pērn laidām klajā jaunu formatīvās vērtēšanas rīku skolotājiem "Ātrie testi". Radījām šo produktu, lai atvieglotu skolotāju ikdienu, pārbaudot skolēnu zināšanas ātrā un vienkāršā veidā - tepat un tūlīt!

Ņemot vērā atsauksmes un ieteikumus no skolotājiem, kuru skolās jau aktīvi izmanto "Ātros testus", esam uzlabojuši un pilnveidojuši formatīvās vērtēšanas rīka funkcionalitāti. Tagad skolotāji testa rezultātus var pārnest arī uz E-klases žurnālu. Par šo un citiem uzlabojumiem lasiet tālāk.
 



“Ātrie testi” paredzēti ātrai un vienkāršai skolēnu zināšanu pārbaudei. Veidojot uzdevumus pašam vai izmantojot jau gatavus uzdevumus no “Virtuālās skolas”, skolotājs var izveidot digitālo testu, ko skolēni uzreiz pilda savās viedierīcēs, pievienojoties testam ar koda palīdzību. Ja kādam no skolēniem nav pieejama mobilā ierīce, darbu iespējams veikt arī grupās. 

Skolotājs visa testa izpildes laikā var ērti pārskatīt skolēnu aktivitāti - kuri skolēni testam pievienojušies, kuri to sākuši pildīt un kuri jau pabeiguši. Tā kā visi skolēni pilda vienu uzdevuma variantu, pēc testa izpildes uzdevumu rezultāti uzreiz redzami un ērti pārrunājami klasē.

 

Papildinājumi "Ātro testu" funkcionalitātei
 

Tagad ir iespēja testa rezultātus pārnest uz E-klases žurnālu, saglabājot iespēju skolēniem pievienoties gan anonīmi (neielogojoties portālā), gan autorizējoties ar savu profilu, kas savienots ar E-klasi.
Apskatīt pamācību
 
Iespēja izmantot "Ātros testus" kā aptaujas rīku, uzdodot skolēniem, vecākiem vai kolēģiem testveida jautājumus bez pareizās atbildes.
Apskatīt pamācību
 
Tagad pēc testa izpildes pieejama tabula ar detalizētiem skolēnu rezultātiem, līdzīgi kā sadaļā “Pārbaudes darbi” (poga “Atvērt skolēnu rezultātus”). Tajā iespējams datus filtrēt gan pēc skolēna vārda, gan pēc rezultātiem; izdrukāt skolēnu rezultātus un saglabāt tos kā Excel failu (CSV), turklāt, saraksts saglabājas tādā secībā, kādā būsiet to filtrējis; izdrukāt testā iekļautos uzdevumus ar pareizajām atbildēm un risinājuma soļiem.
Apskatīt pamācību
 
Iespēja dzēst skolēnu no testa jebkurā testa izpildes brīdī (Nav sākuši, Procesā, Pabeiguši).
Apskatīt pamācību
 
Lai vieglāk būtu orientēties skolēnu sarakstā, skolēnu rezultāti tabulā “Testa izpildes statuss” tiek parādīti alfabētiskā secībā (pēc skolēnu vārdiem).
Apskatīt pamācību
 
Iespēja veidot testu jau no kāda gatava pārbaudes darba sadaļā “Pārbaudes darbi”.
Apskatīt pamācību
 
Ērtāka testa izpildes laika ievadīšana - dienas, stundas un minūtes tagad iespējams manuāli mainīt dažādos laukos. Pieejami arī populārākie testa izpildes ilgumi ātrākai uzstādījumu veikšanai (15 minūtes, 30 minūtes, 45 minūtes, 1 stunda, 1.5 stunda, 1 diena).
Apskatīt pamācību
 
Pēc testa izpildes skolēniem iespēja apskatīt savus rezultātus - pareizās/nepareizās atbildes, ja skolotājs atļāvis to testa uzstādījumos.
Apskatīt pamācību

 

Plašāka informācija   IKT pamācība 
 


Kādās situācijās skolotāji izmanto "Ātros testus"?


Skolotāji, kuri izmanto šo rīku, dalījušies ar piemēriem, kādās situācijās "Ātrie testi" noder mācību procesa laikā visbiežāk:

  • Mācību stundas sākumā - lai pārbaudītu skolēnu zināšanas par iepriekšējās mācību stundas tēmu vai mājās uzdoto;
  • Mācību stundas beigās - lai novērtētu, kā skolēni sapratuši konkrētās mācību stundas tēmu;
  • Kā īsu aptauju, kad būtiski noskaidrot skolēnu domas kādā jautājumā;
  • Kā ērtu aptaujas rīku vecāku sapulcēs vai kolēģu sanāksmēs kopā ar citiem skolotājiem;
  • Kā digitālu testu, kas papildina mācību tēmas apguvi kādā no mācību stundām;
  • Skolas pasākumos - kā interaktīvu testu.


Formatīvās vērtēšanas nozīme


Vērtēšana vienmēr ir bijusi būtiska mācību procesa sastāvdaļa. Mācību sniegumu vērtēšanas galvenie uzdevumi ir uzlabot mācību procesa kvalitāti un efektivitāti (formatīvā vērtēšana), un izmērīt skolēna sasniegumus (summatīvā vērtēšana).

Jau līdz šim portālā skolotājiem iespējams veidot pārbaudes darbus, lai novērtētu skolēna sasniegumus, bet ne mazāk svarīgi ir vadīt skolēna mācību procesu uz izaugsmi, izmantojot kvalitatīvus formatīvās vērtēšanas rīkus. Tas nodrošina pedagogam nepieciešamo informāciju, lai sniegtu skolēniem atgriezenisko saiti par viņu veikumu mācību stundas laikā, un plānotu turpmāko darbību.

Svarīgi! Ministru Kabineta noteikumi paredz, ka formatīvā vērtēšana ir viens no mācību procesā izmantojamajiem vērtēšanas veidiem.

 

"Ātrie testi" arī Jūsu skolā


“Ātro testu” funkcionalitāte ir pieejama skolām, kuras iegādājušās pakalpojumu “Ātrie testi”. Ja arī Jūs savā skolā vēlaties izmantot “Ātro testu” rīku, pārrunājiet šo iespēju ar skolas direktoru un sazinieties ar Uzdevumi.lv pārdošanas speciālistu vai aizpildiet pieteikuma formu un mēs ar Jums sazināsimies!
 

Aizpildīt pieteikuma formu   

 


Ja rodas kādi jautājumi vai nepieciešama palīdzība, aicinām sazināties ar mums, rakstot uz info@uzdevumi.lv!

publicēts: