Jauna gada sākums daudziem paver jaunus sapņus un ieceres, kad tiek izvirzītas dažādas apņemšanās. Lai, laikam ejot, Tu spētu realizēt savas apņemšanās, esam sagatavojuši ieteikumus, kas palīdzēs vieglāk sekot to īstenošanas procesam.

Apkopo savus rezultātus

Lai mācības šogad būtu sekmīgākas un rezultāts ātrāks, izveido iepriekšējā gada apkopojumu! Pārskati, kādos mācību priekšmetos vai tēmās neizdevās sasniegt vēlamo rezultātu. Tas palīdzēs saprast, kas Tev vēl ir jāuzlabo un kur vairāk jāpiestrādā, lai šogad Tu varētu uzrādīt labāku sniegumu mācībās.

Apskatīt manu statistiku

Sastādi plānu

Ja uzreiz mēģināsi realizēt vairākas lietas vienlaicīgi, tad Tev var neizdoties sasniegt savas apņemšanās, jo to īstenošanai nepieciešams papildus laiks un resursi. Noturēt virzienu uz savu mērķi Tev palīdzēs plāna sastādīšana. Rūpīgi apdomā un izvērtē, kas ir tās lietas, kuras noteikti vēlies īstenot, un tad sastādi plānu ar aktivitātēm, kuras ir nepieciešams paveikt, lai sasniegtu rezultātu. Vari izmantot kalendāru un veikt pierakstus par padarīto, tādējādi apņemšanās būs Tavā redzeslokā un būs vieglāk sekot to gaitai.

Vairāk par to, kā sasniegt izvirzītos mērķus, lasi rakstā: 5 vienkārši veidi, kā sasniegt savus mērķus

Maini savus ieradumus

Jaunais gads vienmēr saistās ar apņemšanos, bet ne visas apņemšanās tiek īstenotas. Nereti šo vēlmi traucē sasniegt slinkums un nevēlēšanās mainīt savus ieradumus. Lai sasniegtu kaut ko vairāk, reizēm ir jāpiestrādā pie savu paradumu mainīšanas, jo ar ierastajām darbībām automātiski tiek paveikti darbi, kuri vairs neprasa papildus domāšanu, taču komforta zonā attīstība nenotiek. Nav obligāti jāsāk ar vērienīgu paradumu maiņu - sāc ar maziem solīšiem un ievies savā ikdienā mazas pārmaiņas. Ar laiku šīs pārmaiņas kļūs par regulāriem ieradumiem un varēsi veikt jau lielākas izmaiņas.

Velti laiku atpūtai

Iespēju robežās centies neaizmirst par atpūtas pauzēm. Atslodze no darbiem Tev palīdzēs uzkrāt spēkus un smelties jaunas idejas. Saglabā līdzsvaru starp mācībām un atpūtu – skaidri nosaki, kad savu laiku veltīsi mācībām un kad atpūtai. Tas palīdzēs uzlabot koncentrēšanās spējas un pārslēgt uzmanību no vienas lietas uz citu.

Savam atelpas brīdim vari izmantot Uzdevumi.lv Starpbrīža sadaļu, kurā pieejami dažādi interesanti uzdevumi prāta treniņam un jautrai laika pavadīšanai ar draugiem vai ģimeni.

Atvērt sadaļu "Starpbrīdis"

Iesāc gadu ar jauniem izaicinājumiem

Izvirzi sev jaunus izaicinājumus un attīsti sevī līdera spējas! Iedvesmo citus uz sasniegumiem! Sniedz piemēru, ko var sasniegt ar gribasspēku un apņemšanos. Gribasspēks palīdz veidot disciplīnu un savākties, lai aizvestu pie mērķa sasniegšanas. Sāc jau tūlīt un kļūsti par klasesbiedru līderi TOPā, risinot uzdevumus Virtuālajā skolā!

  1. Ielogojies savā profilā
  2. Tālāk atver sadaļu "Virtuālā skola"
  3. Izvēlies mācību priekšmetu
  4. Izvēlies savas klases tēmu*
  5. Sāc pildīt uzdevumus un testus
  6. Par katru pareizu atbildi saņemsi punktus

Risināt uzdevumus un krāt punktus

Vairāk par Top un punktu skaitīšanas sistēmu lasāms te: Punkti un sadaļa Top

*Uzmanību! Top punktus skolēns saņem tikai par uzdevumiem un testiem savas klases tēmās.

Sekmīgu Jauno gadu! Lai izdodas īstenot savas apņemšanās!

publicēts: