Luijs Pastērs bija viens no ievērojamākajiem 19. gs. franču zinātniekiem, kurš ir devis lielu ieguldījumu mikrobioloģijas attīstībā. Pastēra vārdā nosaukta viena no pārtikas konservēšanas tehnoloģijām – pasterizācija.
Attēlā parādīti Pastēra pazīstamākā eksperimenta soļi.
 
1. Divās kolbās ar \(S\) veida "kaklu" iepilda liellopu gaļas buljonu.
pq1.svg
 
2. Abas kolbas karsē vismaz \(20\) minūtes.
pq2.svg
 
3. Vienai no kolbām nolauž "kaklu" un abas kolbas atstāj istabas temperatūrā novēršanai.
pq3.svg
 
4. Pēc \(2\) nedēļām novēro, ka buljons kolbā \(Q\) ir sabojājies un sarūdzis.
pq4.svg
  
Uzdevumi.lv Tev piedāvā izvēlēties atbilstošas atbildes!
Ir iespējamās vairākas pareizas atbildes!
  
1. Kāpēc kolbas karsē?
 
2. Ko pierāda kakla nolaušana Q kolbai?
  
3. Kāda nozīme ir P kolbai?
Lai iesniegtu atbildi un redzētu rezultātus, Tev nepieciešams autorizēties. Lūdzu, ielogojies savā profilā vai reģistrējies portālā!