Izlasi intervijas fragmentu!
Konkasa kungs, jūs pasniedzat ēdiena baudīšanas mākslu, sajūtu, īpaši garšas, analīzi – tā ir zinātne par garšu sensorisku, ieskaitot vēsturi, kultūru, ķīmiju un anatomiju. Bet kas ir jūsu pirmā profesija?
Es mācu ēdiena kultūras vēsturi. Bet patiesībā esmu žurnālists, daudz publicējos ārzemju presē, rakstu par tipiskajiem itāliešu pārtikas produktiem, vīnu, ēšanas kultūru. Savukārt Itālijas lasītājiem es stāstu par pieredzēto zemēs, kuras apceļoju. Esmu interneta gastronomijas žurnāla www.epulai.it direktors un galvenais redaktors.
Vai Itālijā ir daudz gastronomijas un vīnu apskatnieku, žurnālistu, kas seko līdzi notikumiem šajā nozarē?
Daudz raksta ļoti daudzi, bet ne tik daudzi ir talantīgi. Rakstīt par ēdienu un vīnu ir prestiži, tāpēc daudziem tas ir bizness; mazāk ir tādu, kas ir kompetenti un kas raksta, ieliekot savā darbā sirdi. Tad ir pavisam cits rezultāts. Tā tas droši vien ir visur, ka zināšanu un talanta trūkumu mēģina aizstāt ar tenkām par personālijām, būtiskajam nepievēršot pienācīgo uzmanību.
Atzīmē, kur tikko lasītā intervija publicēta!
Atsauce:
Skat. risinājuma soļos
Lai iesniegtu atbildi un redzētu rezultātus, Tev nepieciešams autorizēties. Lūdzu, ielogojies savā profilā vai reģistrējies portālā!