Satura rādītājs:
Teorija
| Numurs | Nosaukums | Apraksts |
|---|---|---|
| 1. | Minerālmēsli | Minerālmēslu vispārējs raksturojums |
| 2. | Minerālmēslu veidi | Izplatītākie minerālmēsli |
| 3. | Pesticīdi | Pesticīdu raksturojums |
| 4. | Pesticīdu ietekme uz veselību | Pesticīdu ietekme uz veselību |
| 5. | Pārtikas piedevas | Pārtikas piedevas, to iedalījums |
| 6. | Pārtikas piedevu bīstamība | Pārtikas piedevu ietekme uz veselību |
| 7. | Ogļhidrāti | Ogļhidrātu raksturojums |
| 8. | Celuloze | Celulozes raksturojums un papīra ražošana |
| 9. | Aminoskābes | Aminoskābju raksturojums |
| 10. | Olbaltumvielas | Olbaltumvielu raksturojums |
| 11. | Olbaltumvielu nozīme | Olbaltumvielu nozīme uzturā, uzbūve un funkcijas |
| 12. | Polimēri | Polimēru raksturojums |
| 13. | Polimēru izmantošana | Polimēru nozīme cilvēku dzīvē |
| 14. | Ķīmiskā rūpniecība Latvijā | Ķīmiskās rūpniecības uzņēmumi Latvijā |
Uzdevumi
| Numurs | Nosaukums | Tips | Grūtības pakāpe | Punkti | Apraksts |
|---|---|---|---|---|---|
| 1. | Mikroelementi | 2. izziņas līmenis | vidēja | 3 p. | Kurš no dotajiem ir mikroelements? |
| 2. | Makroelementi | 2. izziņas līmenis | vidēja | 3 p. | Kuri no dotajiem ir makroelementi? |
| 3. | Pesticīdi | 1. izziņas līmenis | vidēja | 2 p. | Kuri ir pesticīdi? |
| 4. | Pesticīdu ietekme uz veselību | 1. izziņas līmenis | vidēja | 3 p. | Pesticīdu bīstamība |
| 5. | Pārtikas piedevas | 1. izziņas līmenis | zema | 2 p. | Kuras ir pārtikas piedevas? |
| 6. | Pārtikas piedevu bīstamība | 1. izziņas līmenis | vidēja | 1 p. | Pārtikas piedevu pielietojamība |
| 7. | Ogļhidrāti | 2. izziņas līmenis | vidēja | 3 p. | Cietes, saharozes, cietes un glikozes formulu atpazīšana |
| 8. | Ogļhidrāti | 2. izziņas līmenis | augsta | 3 p. | Stehiometriskie aprēķini fotosintēzes procesā |
| 9. | Aminoskābes | 2. izziņas līmenis | augsta | 3 p. | Aminoskābju nosaukumi |
| 10. | Proteīni | 2. izziņas līmenis | vidēja | 2 p. | Proteīnu funkcijas |
| 11. | Polimēri | 2. izziņas līmenis | vidēja | 2 p. | Polihlorvinila īpašības un izmantošana |
| 12. | Polimēri | 2. izziņas līmenis | vidēja | 2 p. | Polietilēna fizikālās īpašības |
| 13. | Ķīmiskā rūpniecība | 2. izziņas līmenis | vidēja | 2 p. | Ķīmiskās rūpniecības uzņēmumi Latvijā |
Eksāmenu uzdevumi (PROF)
| Numurs | Nosaukums | Tips | Grūtības pakāpe | Punkti | Apraksts |
|---|---|---|---|---|---|
| 1. | Diag. darbs. Aprēķini ķīmijā (2016) | Citi | vidēja | 1 p. | Aprēķina reakcijas izejvielas masu pēc ķīmiskās reakcijas vienādojuma. (Standarta prasība: 7.35.) |
Papildu uzdevumi (slēpti no skolēniem)
| Numurs | Nosaukums | Tips | Grūtības pakāpe | Punkti | Apraksts |
|---|---|---|---|---|---|
| 1. | Ogļhidrāti | Citi | augsta | 2 p. | Stehiometriskie aprēķini glikozes rūgšanas procesā |
Testi
| Numurs | Nosaukums | Ieteicamais ilgums: | Grūtības pakāpe | Punkti | Apraksts |
|---|---|---|---|---|---|
| 1. | Minerālmēsli, pesticīdi, pārtikas piedevas | 00:08:00 | vidēja | 14 p. | Mikroelementi un makroelementi, pēsticīdu bīstamība, vielas, kuras pieskaita pesticīdiem, pārtikas piedevu bīstamība |
| 2. | Ogļhidrāti, proteīni, olbaltumvielas un aminoskābes | 00:00:00 | vidēja | 11 p. | Ciete, saharoze, glikoze, aminoskābju nosaukumi, proteīnu funkcijas un iedalījums |
| 3. | Polimēri un ķīmiskā rūpniecība | 00:06:00 | vidēja | 6 p. | Polihlorvinila īpašības, polietilēna ķīmiskās īpašības, ķīmiskā rūpniecība Latvijā |
| 4. | Cilvēks vielu pasaulē | 00:30:00 | vidēja | 25 p. | Tēmas uzdevumu apkopojums |