Nav noslēpums, ka skolotājiem ir arvien grūtāk noturēt skolēnu uzmanību un veicināt interesi par eksaktajiem mācību priekšmetiem. Viens no iemesliem ir maldīgs priekšstats par matemātiku kā sarežģītu un neinteresantu mācību priekšmetu. Mums ir risinājums, kā pierādīt, ka no matemātikas nav jābaidās - piesakiet savu klasi dalībai konkursā "Matemātiskais ķēriens", kurā ieguvēji būs visi!


"Matemātiskais ķēriens" skolēniem piedāvā iespēju nepiespiestā gaisotnē piedalīties aizraujošā pasākumā, kurā spēcīgākie varēs pierādīt savu "matemātisko ķērienu", savukārt skolēni ar vājākām prasmēm pārbaudīt savas zināšanas, uzlabot un pilnveidot tās. Turklāt šī ir lieliska iespēja skolotājiem noskaidrot skolēnu progresu un sasniegumus mācībās. Tas palīdzēs izvērtēt, kādas zināšanas vēl ir nepieciešamas bērniem pirms mācību gada noslēguma darbiem.


IEGUVUMI, PIEDALOTIES KONKURSĀ:
 

iespēja pārbaudīt visu skolēnu zināšanas;

konkurss kā iespēja dažādot matemātikas mācību materiālus;

labākajiem iespēja laimēt vērtīgas balvas sev un savam matemātikas skolotājam;

visi dalībnieki saņems atzinību par dalību konkursā;

aizraujošs un kopīgs piedzīvojums visai klasei.


“Matemātiskais ķēriens” ir pieejams jebkuram skolēnam neatkarīgi no zināšanu līmeņa!

Skolēniem pirms konkursa ir iespēja sagatavoties ar konkursa treniņuzdevumiem, kurus ir izstrādājuši Uzdevumi.lv mācību satura autori. 

Tie ir īpaši izstrādāti uzdevumi, kas pielāgoti “Matemātiskajam ķērienam”, lai dalībnieki varētu iepazīties ar uzdevumu struktūru, pārbaudīt savas zināšanas un sagatavoties konkursam. Pirms konkursa norises, pildot treniņuzdevumus, dalībnieki iegūs lielāku pārliecību par savām spējām, kas palīdzēs sasniegt augstāku rezultātu un palielināt viņu izredzes uzvarēt. Konkursa treniņuzdevumi pieejami skolēniem ar aktīvu PROF pakalpojumu.

Uzzināt vairāk par konkursu 


Lai veicinātu pozitīvu attieksmi pret matemātiku un piedāvātu skolēniem aizraujošu mācību pieredzi, aicinām iedrošināt skolēnus piedalīties konkursā “Matemātiskais ķēriens”. Piedaloties šādos pasākumos, skolēni iepazīst dažādus matemātikas uzdevumus, kas var būt izaicinoši un aizraujoši vienlaikus. Tāpat tie attīsta loģisko domāšanu, problēmu risināšanas un komunikācijas prasmes.

publicēts: