Kā aizraujoši pavadīt rudens brīvlaiku?

Tev šķiet, ka rudens brīvlaikā nav ko darīt? Pārliecinies par pretējo un apskati ieteikumus aizraujošam brīvlaikam! Izmanto brīvo laiku lietderīgi un piepildi savas dienas ar piedzīvojumiem un jaunatklājumiem!

Baudi krāsaino lapu laiku

Vēl vari paspēt uzrīkot pārgājienu un izbaudīt skaisto rudeni! Izpēti, kādas apskates vietas vai dabas takas Tev ir vistuvāk un noorganizē ar draugiem vai ģimeni kopīgu pārgājienu! Lai pārgājienā justos drošāk, Tev var noderēt digitālā karte vai jau izveidotu maršrutu, apskates vietu saraksti. Apskati kādu no populārākajām pārgājienu aplikācijām un dodies dabā!

  • “LVM GEO” - AS „Latvijas valsts meži” (LVM) izstrādāta lietotne, kurā vienkopus ir pieejams visplašākais karšu un datu slāņu klāsts.
  • “Dabas tūrisms” - Dabas aizsardzības pārvaldes izstrādāta mobilā aplikācija, kas atvieglo apskates objektu atrašanu dabā, piemēram, takas, skatu torņi u.c.
  • “Vides SOS” - ja pārgājiena laikā sastopies ar kādu pārkāpumu pret vidi, izmantojot šo aplikāciju, Tu ātri varēsi par to paziņot Valsts vides dienestam.

Atklāj jaunas vietas

Kamēr nav iestājies drūms un pavisam auksts laiks, rudens brīvlaiks ir fantastiska iespēja, lai atklātu un apskatītu jaunas vietas. Vai zināji, ka Latvijā ir aptuveni 140 viduslaiku pilis? Un vairākas muižas un pilis piedāvā bezmaksas apskates iespējas vai unikālas ekspozīcijas, kā piemēram:

  • “Šlokenbekas muižā” vari bezmaksas apskatīt “Latvijas Ceļu muzeja” ekspozīciju, kas ir pirmais ceļu muzejs Eiropā un pasaulē.
  • “Bīriņu muižā” ir apskatāms ūdenstornis, kas ir Baltijā vienīgais muižas centra ūdenstornis ar darbojošos vēja rotoru.
  • Jelgavā ir apskatāma Baltijā lielākā baroka pērle - “Jelgavas pils”.
  • “Jaunmoku pilī” ir iespēja redzēt krāsni ar unikāliem Rīgas skatu gleznojumiem.
  • “Alūksnes Jaunajā pilī” ir pieejams arī “Alūksnes muzejs”, kurā ir apskatāmas dažādas ekspozīcijas un senlaicīgi priekšmeti.

Esi vienmēr TOPā

Kad Tu pēdējo reizi esi bijis klasesbiedru TOPa augšgalā? Šī var būt Tava iespēja nokļūt virsotnē! Kamēr klasesbiedri atpūšas, izmanto izdevību un pārspēj viņus, kļūstot par klases līderi! Risini savas klases uzdevumus, krāj punktus un kļūsti par labāko klases Uzdevumi.lv TOPā! Risinot uzdevumus brīvlaikā, Tu ne tikai atkārtosi mācību vielu, bet uzzināsi arī daudz jauna!

Pārbaudi savas zināšanas par rudeni

Latvija ir bagāta ar savu dabu, vēsturi, ievērojamām vietām un cilvēkiem. Šajā zemē varam baudīt visus četrus gadalaikus. Ar ko īpašs ir rudens? Kas ir tās lietas, kuras izbaudīt tieši rudenī? Esam Tev sagatavojuši rudenīgu testu par dažādiem interesantiem faktiem, vietām un norisēm. 
 

Pildīt testu par rudeni 


Lai krāšņs un izdevies brīvlaiks!

publicēts: