Sākoties jaunajam mācību gadam, Uzdevumi.lv laiduši klajā jaunu formatīvās vērtēšanas rīku skolotājiem “Ātrie testi”. Darbs ar skolēniem klasē vai attālināto mācību laikā tagad var būt vieglāks, modernāks un interaktīvāks! Jaunā funkcionalitāte dod skolotājiem iespēju veidot digitālus testus, kurus uzreiz piedāvāt skolēniem izpildīt savās viedierīcēs, reāllaikā redzot skolēnu atbildes un rezultātu kopsavilkumu par katru uzdevumu.

Kas ir "Ātrie testi"?

  • Ātra un ērta skolēnu zināšanu pārbaude klasē vai attālināti;
  • Lieliska iespēja klases darbā turpmāk izmantot formatīvās vērtēšanas rīku atgriezeniskās saites iegūšanai un sniegšanai;
  • Iespēja ar ātrā testa palīdzību pārbaudīt, kā skolēni apguvuši mācību vielu klases darbā;
  • Automātiska iesniegto testu pārbaude un tūlītējs rezultāts vizuāli grafiskā veidā;
  • Iespēja izmantot gatavus uzdevumus no “Virtuālās skolas” vai veidot uzdevumus pašam;
  • Viena uzdevuma ģenerācija visai klasei, lai kopīgi pārrunātu uzdevuma risināšanas soļus un atbildi;
  • Iespēja uzdot vienu vai vairākus jautājumus katram skolēnam atsevišķi vai piedāvāt darboties grupās.
     

Plašāka informācija   IKT pamācība  Video pamācība 
 



Mācību procesa vērtēšanas nozīme

Vērtēšana vienmēr ir bijusi būtiska mācību procesa sastāvdaļa. Mācību sniegumu vērtēšanas galvenie uzdevumi ir uzlabot mācību procesa kvalitāti un efektivitāti (formatīvā vērtēšana), un izmērīt skolēna sasniegumus (summatīvā vērtēšana).
Jau līdz šim portālā skolotājiem iespējams sastādīt pārbaudes darbus, lai novērtētu skolēna sasniegumus, bet ne mazāk svarīgi ir vadīt skolēna mācību procesu uz izaugsmi, izmantojot kvalitatīvus formatīvās vērtēšanas rīkus. Tas nodrošina pedagogam nepieciešamo informāciju, lai sniegtu skolēniem atgriezenisko saiti par viņu veikumu mācību stundas laikā, un plānotu turpmāko darbību.


Kas ir formatīvā vērtēšana?

Lai gan skolotāji, gan paši skolēni varētu izvērtēt zināšanu līmeni un pieņemt pamatotu lēmumu par turpmākajiem mācību procesa soļiem, būtiska ir nepārtraukta ikdienas vērtēšana mācību procesa laikā. Formatīvā vērtēšana iespējama skolotājam un skolniekam mijiedarbojoties Lai arī šis termins Latvijas skolās ienācis pagājušā gadsimta beigās, nebūt ne visās klasēs formatīvā vērtēšana tās patiesajā izpratnē ir neatņemama mācību procesa sastāvdaļa. Veikti pētījumi, kuri apliecina,  ka profesionāli īstenotas formatīvās vērtēšanas rezultātā uzlabojas skolēnu sekmes - ir labāks sniegums galarezultātā jeb summatīvajā vērtēšanā.

Ar formatīvās vērtēšanas palīdzību skolotājam iespējams daudz vieglāk veidot uz datiem balstītus spriedumus un secinājumus, kā uzlabot mācīšanas procesu. Bet skolēnam tas ļauj saprast, cik tālu viņš ticis ar mācīšanās procesu (kas viņam izdodas, kas pagaidām neizdodas) un kā viņš varētu uzlabot savu sniegumu.
 

Jaunā funkcionāla izmantošana darbā ar skolēniem

Uzdevumi.lv jaunais rīks “Ātrie testi” paredzēts ātrai un vienkāršai skolēnu zināšanu pārbaudei. Veidojot uzdevumus pašam vai izmantojot jau gatavus uzdevumus no “Virtuālās skolas”, skolotājs var izveidot digitālo testu, ko skolēni uzreiz pilda savās viedierīcēs. Ja kādam no skolēniem nav pieejama mobilā ierīce, darbu iespējams veikt arī grupās.
“Ātro testu” sadaļā skolotājam reāllaikā ir redzama informācija un kopsavilkums par testa norisi:

 

  • kuri skolēni testam pievienojušies, kuri testu sākuši un kuri to jau pabeiguši;
  • kā atbildējis katrs no skolniekiem uz katru no testa jautājumiem.

Tā kā visi skolēni pilda vienu uzdevuma ģenerāciju, rezultāti ir viegli, ātri un ērti pārskatāmi un uzreiz pārrunājami klasē.


Plašāka informācija par lietošanu

Esam sagatavojuši detalizētu informāciju par jaunā rīka lietošanu:

Plašāka informācija   IKT pamācība  Video pamācība 


​Pievērsiet uzmanību! “Ātro testu” funkcionalitāte ir pieejama skolām, kuras iegādājušās pakalpojumu “Ātrie testi”. Ja arī Jūs savā skolā vēlaties izmantot “Ātrie testi” rīku, pārrunājiet šo iespēju ar skolas direktoru un sazinieties ar Uzdevumi.lv pārdošanas speciālistu.

Ja rodas kādi jautājumi vai nepieciešama palīdzība, droši sazinieties ar mums, rakstot uz info@uzdevumi.lv!

publicēts: