SIA “Uzdevumi.lv”, balstoties uz savu pieredzi digitālo materiālu izstrādē un mācību vadības platformas “Uzdevumi.lv” nodrošināšanā Latvijā, sniegs atbalstu, stiprinās un cels kapacitāti līdzvērtīgas mācību platformas un digitālo resursu krātuves “МійКлас” Ukrainā pilnveidošanā.

Plānots izstrādāt 500 digitālos mācību objektus 4. klasei matemātikā un 500 digitālos mācību objektus 5. klasei dabaszinībās, saskaņā ar Ukrainas izglītības standartu, lai nodrošinātu pilnīga izglītības procesa nepārtrauktību attālināto mācību un/vai tālmācības vielas apguves periodā Ukrainas izglītības sistēmas apguvei skolām. Šo platformu mērķis ir radīt vietni, kuru izmanto visas trīs mērķa grupas, kas ir izglītības sistēmas dalībnieki: skolēni, skolotāji, vecāki. Skolēniem šī platforma ir kā palīgs mācību satura apguvē, skolotājiem kā sabiedrotais satura apguves un pārbaudes procesā, savukārt vecākiem kā atbalsts, lai palīdzētu un līdzdarbotos bērna satura apguves procesā. Gan Latvijas, gan Ukrainas uzņēmums atbilst noteiktajiem kritērijiem, kas attiecas uz atbilstošiem un valstī noteiktajiem standartiem un programmām attiecībā uz mācību saturu.

Ņemot vērā, ka materiāli būs pieejami digitālajā formātā, tos varēs izmantot ne tikai Ukrainā darbojošās skolas pedagogi, bet arī tie pedagogi, kas turpina savu pedagoģisko darbību ārpus Ukrainas kara apstākļu dēļ. Šādas krīzes situācijā ir ļoti būtiski pastiprinājusies vajadzība pēc digitāla satura mācību materiāliem. 

Digitālo mācību un metodisko līdzekļu galvenais uzdevums ir sniegt atbalstu izglītības programmu īstenošanai un izglītības satura apguvei, modernizējot mācību vidi, individualizējot mācību procesu un ar IKT palīdzību nodrošinot inovatīvas un interaktīvas mācību metodes un rīkus, tos pielāgojot mācību jomai un izglītojamo individuālajām vajadzībām. Ukrainas gadījumā radot arī papildus iespējas turpināt un nepārtraukt dalību izglītības procesā tālmācībā un attālināti. 

Sadarbības projekts “Kapacitātes stiprināšana Ukrainas izglītības sistēmas elektroniskajai platformai ”МійКлас” tiek īstenots ar Ārlietu ministrijas granta projektu konkursa “Atbalsts attīstības sadarbības projektiem Latvijas Republikas noteiktajās saņēmējvalstīs” finansiālu atbalstu (granta līguma Nr. LV-54). Projekts tiks īstenots no 2022. gada augusta līdz 2022. gada novembrim. 


 

Informāciju sagatavoja:

Sintija Šalajeva
Uzdevumi.lv mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste

 

publicēts: