Lai paaugstinātu skolēnu zināšanas un veicinātu interesi par eksaktajiem mācību priekšmetiem, Uzdevumi.lv rīko matemātikas olimpiādi 5. klašu skolēniem. Skolēnus dalībai olimpiādē var pieteikt viņu vecāki vai skolotāji. Pieteikumi dalībai olimpiādē jāiesniedz līdz 2022. gada 13. martam. Dalībnieku atlases process norisināsies no 14. marta līdz 15. martam. Informācija par reģistrācijas apstiprināšanu tiks nosūtīta uz skolēna un vecāka e-pasta adresi 16. martā. 

Kas var piedalīties olimpiādē?

Portālā Uzdevumi.lv reģistrētie 5. klašu skolēni, kas mācās Latvijas vispārizglītojošās mācību iestādēs.

Kad notiek olimpiāde?

Olimpiāde norisinās no 2022. gada 21. līdz 28. martam. Olimpiāde notiek divās kārtās, kurās skolēniem noteiktajā laika posmā jāizpilda pārbaudes darbs un jāiesniedz atbilde uz 10 uzdevumiem matemātikā (uzdevumu risināšanai paredzētas 90 minūtes):

  • 1. kārta - 21. martā no plkst. 8:00 līdz 20:00
  • 2. kārta - 28. martā no plkst. 8:00 līdz 20:00

Pieteiktie un dalībai apstiprinātie skolēni savā Uzdevumi.lv profilā un e-pastā saņems informāciju par uzdoto pārbaudes darbu, kuru varēs pildīt noteiktajā laika posmā. 

Ko saņems uzvarētājs?

Dalībnieki, kuri būs ieguvuši augstākos rezultātus saņems vērtīgas balvas:

  • 1. vieta - Planšetdators “Samsung Galaxy Tab A8 10.5" Wifi 4+128GB” un diploms par iegūto vietu olimpiādē.
  • 2. vieta - Viedpulkstenis “Garmin Forerunner 55” un diploms par iegūto vietu olimpiādē.
  • 3. vieta - Bezvadu skaļrunis “JBL Flip 5 Eco” un diploms par iegūto vietu olimpiādē.
  • 4.-6. vieta - Biļete uz izklaides parku "Avārijas brigāde" (balvas sponsors izklaides parks "Avārijas brigāde") un Atzinība par dalību olimpiādē.

*Visi olimpiādes dalībnieki saņems Atzinību par dalību Uzdevumi.lv matemātikas olimpiādē.

Kas jādara, lai piedalītos olimpiādē?

Dalībniekus matemātikas olimpiādē var pieteikt tikai Uzdevumi.lv portālā reģistrēts skolēna vecāks vai skolotājs no sava profila. Ja dalību olimpiādē piesaka:

  • Vecāks - bērnam ir nepieciešams savienojums ar vecāka Uzdevumi.lv profilu; gan skolēnam, gan vecākam Uzdevumi.lv profilā jābūt norādītai un apstiprinātai e-pasta adresei. 
  • Skolotājs -  sadaļā “Manas klases” skolotājam ir jābūt pievienotiem 5. klašu skolēniem. Veicot Dalībnieku pieteikumu, skolotājs vienlaicīgi pieteiks visus 5. klašu skolēnus.

Olimpiādes dalības noteikumi un vērtēšanas kritēriji pieejami šeit: Olimpiādes nolikums

Kā tiks noteikti uzvarētāji?

  • Par olimpiādes uzvarētājiem kļūs skolēni, kuri olimpiādes uzdevumos iegūs visaugstāko punktu skaitu. Ja vairākiem skolēniem būs vienāds punktu skaits, par uzvarētāju tiks atzīts skolēns, kurš uzdevumus izpildīja visātrāk.
  • Galvenās balvas tiks pasniegtas 1.-3. vietas ieguvējiem.
  • Dalībnieki, kuri būs ieguvuši 4.-6. vietu, saņems balvu no sponsora.

Kur tiks paziņoti olimpiādes rezultāti?

Olimpiādes rezultāti tiks paziņoti 2022. gada 31. martā portāla Uzdevumi.lv sadaļā "Ziņas", kā arī ar uzvarētājiem un viņu vecākiem sazināsimies personīgi, rakstot uz Uzdevumi.lv profilā norādīto e-pasta adresi. Tāpat arī skolotājiem, kuri būs pieteikuši savus skolēnus tiks nosūtīta informācija ar skolēnu rezultātiem.

Kā sagatavoties olimpiādei?

Lai skolēniem sniegtu iespēju labāk sagatavoties olimpiādei, Uzdevumi.lv satura autori izstrādājuši īpaši šai olimpiādei pielāgotus sagatavošanās uzdevumus. Uzdevumi ir veidoti, balstoties uz olimpiādes uzdevumiem, un papildināti ar dažādām variācijām, pareizajām atbildēm un to skaidrojumiem.

Klikšķini uz saites, lai atvērtu sagatavošanās uzdevumus: Olimpiādes sagatavošanās uzdevumi.

Olimpiādes sagatavošanās uzdevumi un uzdevumu skaidrojumi portālā ir pieejami lietotājiem ar aktīvu PROF pakalpojumu, kas papildus katram izpildītajam uzdevumam sniegs arī pareizo atbildi un tās skaidrojumu. Papildus bez maksas atkārtot 5. klases matemātikas mācību saturu skolēns var arī Uzdevumi.lv sadaļā “Virtuālā skola”, lasot teoriju un risinot uzdevumus dažādās skolas tēmās.

Uzzināt vairāk 

Uzmanību! Pirms dalības olimpiādē dalībniekiem ir pienākums iepazīties ar olimpiādes noteikumiem.

Ja ir neskaidrības par olimpiādes procesu, droši sazinieties ar mums, rakstot uz e-pastu: info@uzdevumi.lv!

Sponsora balvu piedāvā izklaides parks "Avārijas brigāde". Avārijas brigādes parks - lielākais izklaides un atpūtas parks Baltijā. Katru gadu izklaides parka piedāvājums papildinās ar jaunām atrakcijām, lai sniegtu neaizmirstamu izklaidi ģimenēm uz visu dienu. Vairāk informācijas: www.abpark.lv un facebook.com/abparklv

publicēts: