Bieži vien bērns uz jautājumu: "Vai mājasdarbus izpildīji?" atbildēs apstiprinoši, bet vecākiem tomēr vajadzētu sekot līdzi tam, kādi ir sasniegtie rezultāti. Ja Jūsu bērns mācību tēmas apgūst portālā Uzdevumi.lv, tad pārskatīt viņa progresu Jums palīdzēs statistikas sadaļa vecāku profilā.

Statistika par bērnu

Bērnam ir lietderīgi iemācīties būt patstāvīgam un uzņemties atbildību par sevi, un skolas mājasdarbu pildīšana ir viena no jomām, kur viņš šīs īpašības var attīstīt. Tomēr ne visi bērni tiek veiksmīgi galā ar šo uzdevumu, tāpēc mācību procesā nepieciešama vecāku iesaiste, lai problēmas veiksmīgāk varētu identificēt jau pašā sākumā, pirms zināšanu robi nav izveidojušies pārāk dziļi. Nav nepieciešams kontrolēt katru bērna soli, tāpēc portālā Uzdevumi.lv ir izveidots ērts rīks “Statistika par bērnu”, kas ļaus Jums būt informētiem par bērna mācību procesu un to, kā viņš tiek ar to galā. Lai piekļūtu statistikai, profilam ar lomu "Vecāks" ir jābūt savienotam ar Jūsu bērna profilu. Pievienot savu bērnu var sadaļā "Mani bērni", klikšķinot uz iespējas “Pievienot bērnu”. Ja savienojums vecāka profilam ar bērna profilu ir izveidots, Jums tiks parādīts skolēna profils ar detalizētu statistiku:

Priekšmetu progress
 


Sadaļā "Priekšmetu progress" atradīsiet datus par katru mācību priekšmetu, kuru bērns ir apguvis portālā. Parādītā informācija sniedz ieskatu, cik daudz bērns ir apguvis katrā no priekšmetiem, kā arī kāds ir viņa progress pēdējo 30 dienu laikā. Vienkāršības un izpratnes labad progress tiek parādīts procentos. Tas palīdz identificēt grūtības par konkrēto priekšmetu, kam nepieciešamas papildu treniņš, vecāku vai skolotāju palīdzība.

Aktivitāte par pēdējām 30 dienām

Tālāk redzēsiet informāciju par bērna aktivitāti portālā pēdējo 30 dienu laikā - kādos priekšmetos un tēmās risināti uzdevumi, kā arī cik daudz no konkrētās tēmas ir pabeigts un kad uzdevumi risināti. Šajā sadaļā Jūs uzreiz pamanīsit, ja bērns sāks kļūt kūtrāks uzdevumu risināšanā.
 


Atverot konkrēto tēmu, būs redzams bērna zināšanu līmenis, kas palīdzēs identificēt problemātiskās tēmas, kurām jāpievērš īpaša uzmanība.
 

Statistika par pēdējām 30 dienām

Sadaļā “Statistika par pēdējām 30 dienām” Jūs varat iegūt detalizētus datus par bērna sasniegumiem portālā pēdējā mēneša laikā: 

  • nopelnītos punktus; 
  • treniņiem pavadīto laiku; 
  • atrisināto uzdevumu un testu skaitu;
  • ​kā arī risinājuma mēģinājumu skaitu.
     


Turklāt Jūs varat salīdzināt rezultātus ar datiem par iepriekšējām 30 dienām. Tas ļauj saprast, vai skolēns ir kļuvis uzcītīgāks, vai viņš mazāk kļūdās, vai ātrāk tiek galā ar uzdevumiem, vai, gluži pretēji, ir notikusi regresija.

Tāpat šajā statistikā ir pieejams analīzes rīks, kas ļauj veikt salīdzinājumu par vidējo rezultātu klasē un vidējo rezultātu portālā (starp visiem viena klases līmeņa skolēniem). Lai iegūtu šos datus, sadaļā "Statistika par pēdējām 30 dienām" pie iespējas “Salīdzināt” atlasiet parametrus, kurus vēlaties apskatīt. Jūs varat salīdzināt skolēna rezultātus ar iepriekšējo periodu rezultātiem, kā arī ar vidējiem citu lietotāju rezultātiem. Šī brīža rezultāts tiek parādīts aplīšos virs līnijas, bet rezultāts par iepriekšējo periodu vai citu lietotāju vidējais rezultāts - zem līnijas. Daži no rezultātiem var tikt izcelti ar krāsu indikatoriem. Zaļā krāsa parāda to, ka skolēna rezultāts ir pozitīvs, bet oranžā krāsa parāda to, kur skolēnam vajadzētu pastrādāt vairāk.

Statistikas vēsture

Logrīkā „Statistikas vēsture” saglabājas dati par skolēna rezultātiem kopš profila reģistrēšanas brīža. Te vecāks var novērtēt bērna aktivitāti dažādu mēnešu griezumā. Šajā logrīkā ir iespējams atlasīt informāciju par atsevišķiem mācību priekšmetiem. Statistika parādīs:

  • nopelnīto punktu skatu;
  • pavadīto laiku uzdevumu risināšanā;
  • ātrumu, cik punkti iegūti 1h laikā;
  • ​vidējo mēģinājumu skaitu uzdevumam.
     

Pārbaudes darbi
 


Visbeidzot, ļoti būtiski vecākiem būt informētiem par bērna rezultātiem pārbaudes darbos. Logrīkā “Pārbaudes darbi” vecāks redz pārbaudes darbus, ko skolotājs uzdevis bērnam portālā Uzdevumi.lv. Pārbaudes darbu sadaļā norādīts termiņš, līdz kuram darbs ir pieejams, darba nosaukums un rezultāts, kas saņemts par attiecīgo darbu. Pamatojoties uz pārbaudes darbu rezultātiem, Jūs pat bez skolotāja palīdzības varat noteikt tēmas, kurās bērnam ir radušās neskaidrības, vēlreiz ar viņu iziet cauri uzdevumu risinājumiem un noteikt papildus treniņu.

Apskatīt bērna rezultātus 

Paziņojumi par statistiku

Lai nepalaistu garām svarīgu informāciju par bērna mācību gaitu un saņemtu pārskatu par mācību rezultātiem, ikviens vecāks var pierakstīties e-pasta un pārlūkprogrammas paziņojumiem. Vecākiem tiek piedāvāta šāda informācija:

  • paziņojumi par bērnam uzdotajiem pārbaudes darbiem portālā;
  • ikmēneša pārskats par bērna rezultātiem pārbaudes darbos un patstāvīgi apgūtajām tēmām Virtuālajā skolā;
  • iknedēļas pārskats par bērna neizpildītajiem vai nesekmīgi izpildītajiem pārbaudes darbiem, ja tādi būs.

 

Saņemt paziņojumus
 

Uzsveram, ka statistika nav kontroles instruments, bet gan iespēja palīdzēt skolēnam tikt galā ar mācību programmu. Tas, cik veiksmīgi bērns apgūs mācīto, nav atkarīgs tikai no skolotāja, bet arī no tā, vai vecāks spēj laicīgi pamanīt bērna grūtības mācībās un sniegt nepieciešamo atbalstu.

 

publicēts: