Kā izmantot Uzdevumi.lv iespējas semestra noslēgumā?

Semestra beigas nereti skolotājam izvēršas īpaši darbīgas - jāsteidz iespēt atlikušās mācību tēmas, jāsagatavo pēdējās ieskaites, jāatbild uz dažādiem skolēnu jautājumiem, jāizliek atzīmes un visam pa vidu jāpaspēj sagatavoties Ziemassvētkiem. Lai atbalstītu Jūs šajā saspringtajā periodā, piedāvājam rakstu par Uzdevumi.lv iespējām, kas Jums var noderēt semestra noslēdzošajās nedēļās.


Semestra noslēguma testi

Semestra noslēgumā skolotājam ir būtiski saprast kopējo zināšanu līmeni par attiecīgajā laika posmā apgūtajām tēmām. Atgādinām, ka Uzdevumi.lv ir pieejami semestra noslēguma testi, kuros apkopoti uzdevumi par I semestrī apgūtajām tēmām, turklāt šos testus iespējams ātri un ērti nosūtīt skolēniem sadaļā “Pārbaudes darbi”. Šobrīd semestra noslēguma testi ir pieejami 10 dažādos mācību priekšmetos, taču darbs pie jaunu testu izstrādes turpinās. Testi pieejami skolotājiem ar aktīvu PROF pieslēgumu.

Atvērt semestra noslēguma testus 

Tāpat atgādinām, ka pēc uzdevumu izpildes skolēnu rezultātus no Uzdevumi.lv pārbaudes darbiem iespējams ātri pārcelt uz e-žurnāliem - E-klase un Mykoob. Kā to izdarīt, lasiet pamācībās:


Pārbaudes darbu atkārtošana un savu uzdevumu izveide

Lai arī cik bieži skolotājs stāstītu, ka darbus izpildīt, nodot vai uzlabot ir nepieciešams laicīgi, noteikti būs kāds skolēns, kurš pēdējā brīdī lūgs Jums dot iespēju pārrakstīt kādu no iepriekš risinātajiem darbiem. Ja uzskatāt, ka skolēns to ir pelnījis, taču nevēlaties tērēt laiku jauna darba izveidei, aicinām izmantot iespēju atkārtot jau iepriekš nosūtītu pārbaudes darbu. Lai to izdarītu, jārīkojas šādi:

  • Ielogojieties savā skolotāja Uzdevumi.lv profilā
  • Atveriet sadaļu “Pārbaudes darbi”
  • Klikšķiniet uz tā pārbaudes darba nosaukuma, kuru vēlaties nosūtīt skolēnam
  • Lapas apakšējā daļā klikšķiniet uz iespējas “Atkārtot”
  • Vajadzības gadījumā papildiniet vai labojiet darba saturu
  • Izvēlieties skolēnu/-us, kam darbu nosūtīt
  • Precizējiet darba izpildes termiņu un citus nosacījumus
  • Nosūtiet darbu skolēniem

Šādā veidā skolēns saņems to pašu darbu, bet jau ar citiem uzdevumu variantiem. Papildus varat izmantot iespēju pievienot darbam citus uzdevumus no portāla datubāzes attiecīgajā tēmā vai papildināt darbu ar Jūsu paša veidotiem uzdevumiem. 

Uzzināt vairāk par savu uzdevumu izveidi 
 


Sadaļa “Starpbrīdis”

Uzdevumi.lv pieejama īpaša sadaļa “Starpbrīdis”, kurā atrodami dažādi izklaidējoši un izglītojoši testi, ko skolēni var risināt savā brīvajā laikā. Arī Jums ir pieeja šajā sadaļā publicētajiem testiem un varat tos izmantot, piemēram, semestra pēdējās mācību stundās, kad atzīmes izliktas un ir laiks mazai atelpai kopā ar skolēniem. 

Dodoties ziemas brīvdienās, būtu vērtīgi kopā ar skolēniem atkārtot drošības noteikumus gada aukstākajos mēnešos. Šim nolūkam var noderēt tests “Drošība ziemā”. Tāpat aktuāli un interesanti skolēniem būtu pārbaudīt savas zināšanas par Ziemassvētkiem kādā no svētku testiem.

Sadaļas testus varat risināt kopā ar skolēniem pie interaktīvās tāfeles, kā arī nosūtīt šos testus katram skolēnam individuāli sadaļā “Pārbaudes darbi”.

Atvērt sadaļu "Starpbrīdis" 
 


Diplomi aktīvākajiem skolēniem

Skolotāja uzslava par papildus centību un labiem mācību sasniegumiem skolēniem ir īpaši svarīga, tāpēc atgādinām, ka semestra noslēgumā Jums ir iespēja saviem aktīvākajiem skolēniem pasniegt īpaši sagatavotu Uzdevumi.lv diplomu. Šo atzinību varat pasniegt, piemēram, skolēniem, kas sasnieguši augstākās vietas Uzdevumi.lv klasesbiedru TOPā. Tā kā teksts diplomā ir maināms, atzinību varat ērti izsniegt arī citiem skolēniem par cita veida sasniegumiem.


Kā apskatīt Uzdevumi.lv aktīvāko skolēnu rezultātus?

  • Ielogojieties savā Uzdevumi.lv skolotāja profilā
  • Atveriet sadaļu “Top”
  • Izvēlieties vēlamo klasi un uzklikšķiniet uz tās
  • Topa augšgalā redzēsiet, kurš portālā ir aktīvākais šīs klases skolēns

Tālāk varat lejupielādēt Uzdevumi.lv diplomu PDF formātā, elektroniski ierakstīt skolēna vārdu un vajadzības gadījumā mainīt tekstu, par ko ir diploms. Beigās saglabājiet izmaiņas un nosūtiet diplomu skolēnam!


Kur nosūtīt skolēniem diplomu?

a) E-pastā
b) E-klasē vai Mykoob
c) Google Drive
d) WhatsApp
e) Jebkurā citā saziņas platformā

Lejupielādēt diplomu 
 


Vēlam veiksmīgu un produktīvu 2021./2022. mācību gada I semestra noslēdzošo posmu. Ja Jums rodas vēl kādi jautājumi par Uzdevumi.lv iespējām vai ir nepieciešama palīdzība, droši sazinieties ar mums, rakstot uz info@uzdevumi.lv!

publicēts: