Ar jauniem mērķiem un izaicinājumiem ir sācies jauns mācību gads. Kā veiksmīgāk palīdzēt bērnam atsākt mācības un kā ērti sekot tām līdzi portālā Uzdevumi.lv? Šajā rakstā esam apkopojuši ieteikumus un padomus portāla izmantošanai, kuros tiek aprakstīts būtiskākais, lai mācības atsāktu bez lieka satraukuma. Atcerieties, ka vecāku iesaiste mācību procesā ir tikpat nozīmīga kā bērnu un skolotāju savstarpējā sadarbība!


1. Pārbaudiet, vai bērns var piekļūt savam profilam

Vai bērns atceras lietotājvārdu un paroli, ar ko ielogoties Uzdevumi.lv profilā? Ja paroli bērns ir aizmirsis, neuztraucieties, to var atjaunot šādi:

  • Bērnam jāatver www.uzdevumi.lv
  • Jāklikšķina uz “Ieiet portālā”
  • Tālāk jāklikšķina uz saites “Aizmirsi paroli?”
  • Jāievada bērna profilā reģistrētā e-pasta adrese
  • Uz norādīto e-pasta adresi bērns saņems paroles atjaunošanas saiti


Ņemiet vērā! Paroli varēs atjaunot tikai tad, ja bērna profilā bija reģistrēta e-pasta adrese. Ja profilam piekļūt neizdodas vai ir aizmirsti E-klases/ Mykoob dati, ko bērns izmantoja, lai ielogotos Uzdevumi.lv, vērsieties pie klases audzināja.


Lai saņemtu un varētu izpildīt skolotāja uzdotos darbus, ir svarīgi, lai bērna Uzdevumi.lv profils ir sakārtots un skolēnam nav problēmu tam piekļūt. Vasaras brīvlaikā bērni nereti aizmirst savus ielogošanās datus vai profila informācija ir neprecīza, tāpēc iesakām laicīgi to pārbaudīt.
 

Ielogoties bērna profilā 
 


2. Pārliecinieties, vai bērna profila dati ir pareizi

Lai bērns saņemtu skolotāja sūtītos pārbaudes darbus un mājasdarbus, Uzdevumi.lv profilā ir jābūt norādītiem precīziem datiem. Pārbaudīt datus var šādi:

  • Kopā ar bērnu ielogojieties skolēna Uzdevumi.lv profilā
  • Atveriet sadaļu “Mans profils” lapas kreisajā augšējā stūrī
  • ​Pārbaudiet, vai bērna profilā ir norādīts precīzs vārds un uzvārds, kā arī pareizā skola un klase

Ja dati ir neprecīzi, klikšķiniet uz “Labot profilu”, izlabojiet informāciju un beigās saglabājiet izmaiņas.

Tāpat svarīgi, lai bērna profils būtu savienots ar elektroniskā žurnāla datiem, ja skolā tāds tiek izmantots. Lai pārbaudītu savienojumu, skolēna Uzdevumi.lv profilā jāatver sadaļu "Mans profils" un tad jāklikšķina uz "Savienotie profili". Ja redzat, ka savienojums ir aktīvs, viss kārtībā!
 


Ja savienojuma ar E-klasi vai Mykoob nav, to var izveidot šādi:

  • Ielogojieties bērna Uzdevumi.lv profilā ar e-pasta adresi (vai lietotājvārdu) un paroli
  • Klikšķiniet uz "Mans profils" lapas kreisajā augšējā stūrī
  • Izvēlieties iespēju “Savienotie profili”
  • Klikšķiniet uz pogas “Pievienot sasaistītu profilu”
  • Izvēlieties e-žurnālu, kuru bērns izmanto - “E-klase” vai “Mykoob”
  • Ievadiet skolēna datus un sekojiet tālākiem norādījumiem


Svarīgi! Pārliecinieties, ka bērna Uzdevumi.lv profils ir savienots ar skolēna, nevis vecāku E-klasi vai Mykoob. Atgādinām, ka e-žurnālam parasti tiek izsniegtas dažādas paroles - vecākiem sava un bērniem sava. Paroles izsniedz klases audzinātājs.


Pievērsiet uzmanību!

  • Uzdevumi.lv sistēmā pirms mācību gada sākuma automātiski tiek veikta klases maiņa skolēniem, tāpēc profilā mainīt klasi nav nepieciešams.

  • Ja bērns ir mainījis skolu, jauns Uzdevumi.lv profils nav jāveido! Bērns droši var izmantot veco profilu, “Labot profilu” sadaļā norādot jauno skolu. Tāpat sadaļā “Savienotie profili” jāizveido jauns savienojums ar E-klasi vai Mykoob. 

  • Neaizmirstiet profilā norādīt arī e-pasta adresi! Tā ir svarīga, lai vienmēr būtu iespēja piekļūt skolēna profilam, ja ir aizmirsts lietotājvārds, parole vai zudis savienojums ar e-žurnālu.
     

Pārbaudīt savienojumu bērna profilam 
 


3. Esiet informēti par bērnam uzdotajiem darbiem

Tā kā skolēniem nereti mēdz būt daudz pārbaudes darbu un mājasdarbu vairākos mācību priekšmetos, kuriem grūti izsekot, Uzdevumi.lv piedāvā Jums pierakstīties informatīvām e-pasta vēstulēm un/vai aktivizēt pārlūkprogrammas paziņojumus gan vecāku, gan skolēnu profilam, lai nepalaistu garām uzdodos darbus no skolotājiem.


Kādus paziņojumus saņems skolēni?

  • Informāciju par uzdotajiem darbiem sadaļā “Pārbaudes darbi”
  • Atgādinājumu par neizpildītajiem darbiem, kam tuvojas beigu termiņš


Kādus paziņojumus saņems vecāki?

  • Informāciju par bērnam uzdotajiem darbiem sadaļā “Pārbaudes darbi”
  • Atgādinājumu par bērna neizpildītajiem darbiem, kam tuvojas beigu termiņš
     

Paziņojumus iespējams saņemt jebkurā ierīcē (datorā, mobilajā telefonā, planšetdatorā), kas tiek izmantota, taču katrā no ierīcēm paziņojumiem nepieciešams pierakstīties atsevišķi.

Piesakoties paziņojumiem datorā, tiks saņemtas, piemēram, šādas ziņas:
 



Piesakoties paziņojumiem mobilajā ierīcē, tiks saņemtas, piemēram, šādas ziņas:
 


 

Saņemt paziņojumus
 


4. Palīdziet bērnam kļūt patstāvīgākam

Nereti vecāki ir aizņemti ar ikdienas darbiem un nespēj bērnam palīdzēt apgūt neizprastās tēmas vai atbildēt uz sarežģītākiem jautājumiem. Šādās situācijās palīdzēs Uzdevumi.lv pakalpojums "PROF", kas dod iespēju skolēnam patstāvīgi pārbaudīt un nostiprināt zināšanas visa mācību gada garumā. PROF palīdz bērnam izanalizēt uzdevumā pieļautās kļūdas, piedāvājot ne tikai pareizās atbildes, bet arī to skaidrojumu. Ar šīs informācijas palīdzību skolēns var pārliecināties par uzdevuma izpildes pareizību un izprast pareizās atbildes būtību. Tādā veidā bērns var trenēties skolā uzdotās tēmas un mācīties no paša kļūdām.
 


Ir pieejami divi PROF pieslēguma veidi:

  • PROF uz gadu - 30€ uz 365 dienām
  • PROF automātiskais abonements - 5,99€/mēnesī. 
    Pieslēdzot pakalpojumu septembrī, abonementa pirmais mēnesis tikai par 2,99€!

Ko bērnam sniedz PROF?

  • Pareizās atbildes pēc uzdevuma izpildes
  • Skaidrojumu uzdevumiem, kurus bērns neizprot
  • ​Piekļuvi diagnosticējošo darbu un eksāmenu treniņuzdevumiem
     

Pieslēgt bērnam PROF 
 


5. Sekojiet līdzi mācību rezultātiem un progresam

Sava bērna mācību progresam portālā Uzdevumi.lv varat sekot līdzi sadaļā "Mani bērni", uzklikšķinot uz iespējas "Atvērt statistiku par bērnu". Šajā sadaļā būs redzama informācija, ko skolēns ir mācījies, cik ilgi un cik sekmīgi, kā arī - vai viņš portālā ir izpildījis elektroniskos mājasdarbus. Tāpat ir iespēja salīdzināt sava bērna sasniegumus ar vidējiem rādītājiem klasē un visā Latvijā.
 

 

Atvērt "Mani bērni" 
 


6. Saņemiet atbildes uz interesējošiem jautājumiem

Mācību gada laikā gan skolēnam, gan vecākiem var rasties dažādi jautājumi saistībā ar mācību procesu portālā vai Uzdevumi.lv profila pārvaldību. Lai palīdzētu Jums patstāvīgi rast atbildes un risināt dažādas situācijas, portālā ir pieejama sadaļa "Biežāk uzdotie jautājumi". Sadaļai iespējams piekļūt Uzdevumi.lv kreisajā izvēlnes joslā.
 

Saņemt atbildes 
 

Ja Jums ir kāds jautājums, uz kuru neatrodat atbildi, droši sazinieties ar mums, rakstot uz info@uzdevumi.lv vai zvanot pa tālruni +371 67616191.
 

Vēlam veiksmi bērnam mācībās!

 

 

publicēts: