Kā ērti organizēt mācību vielas atkārtojumu ar Uzdevumi.lv

Jaunais mācību gads sācies īpaši pacilāti - beidzot atkal iespēja atgriezties skolas telpās, satikt draugus, kolēģus un audzēkņus. Lai gan mācību process atkal notiek klātienē, tomēr atteikties no digitāliem palīglīdzekļiem nevajadzētu, īpaši tāpēc, ka tos ērti var izmantot arī darbam klasē.

Mācību gada sākumā būtiski atkārtot iepriekš apgūtās zināšanas, lai ne tikai atgādinātu skolēniem pagājušajā gadā mācīto, bet arī laicīgi noteiktu attālināto mācību procesā radušos zināšanu trūkumus. Šajā rakstā iepazīstināsim ar iespējām, kā Uzdevumi.lv var palīdzēt skolotājam organizēt mācību vielas atkārtošanu.

Tēmu atkārtojums kopīgi pie interaktīvās tāfeles

Uzdevumi.lv iespējas skolotājs var ērti izmantot, strādājot ar interaktīvo tāfeli. Lai sāktu darbu ar www.uzdevumi.lv pie interaktīvās tāfeles, iesakām izmantot iespēju “Prezentācijas režīms”, kas padarīs portāla izskatu ērtāku un pārskatāmāku tieši mācībām klasē.

Izmantojot prezentācijas režīmu, izzūd portāla izvēlnes sadaļa, tāpēc “Virtuālās skolas” priekšmetu izvēlne kļūst skaidrāka un lielāka. Ar šo režīmu arī simboli palielinās un kļūst saredzami pat pēdējās solu rindās.

Kā ieslēgt prezentācija režīmu:

  • Jāielogojas savā skolotāja www.uzdevumi.lv profilā
  • Jāatver sadaļa “Virtuālā skola”
  • Lapas labajā malā jāklikšķina uz zaļās ikonas un jāizvēlas iespēja “Ieslēgt prezentācijas režīmu”
  • Tālāk skolotājs var izvēlēties nepieciešamo priekšmetu, tēmu, uzdevumu vai teoriju un sākt vielas atkārtojumu kopā ar klasi

Kad prezentācijas režīms ir ieslēgts un tēma izvēlēta, skolotājs var saukt skolēnus pa vienam pie tāfeles uzdevumu izpildei. Skolēns iepazīstas ar uzdevumu, paskaidro tā risinājuma gaitu un ievada savu atbildes versiju. Pēc atbildes iesniegšanas klase momentāni redzēs, vai uzdevums ir izpildīts pareizi. Ja izmantotajam skolotāja profilam ir aktīvs PROF pieslēgums, bērni tāpat uzreiz redzēs arī pareizo atbildi un tās skaidrojumu.

Ja skolēns pie tāfeles kļūdījās, viņam ir iespēja uzdevumu risināt vēlreiz, klikšķinot uz pogas “Mēģināt vēlreiz!”. Tālāk bērns saņems jau citu variantu un uzreiz varēs izmantot iepriekšējā uzdevuma versijā iegūtās zināšanas.

Kamēr viens skolēns risina uzdevumu pie tāfeles, citi audzēkņi to pašu uzdevumu paralēli var risināt savā datorā vai viedtālrunī. Sistēma bērniem uzģenerēs dažādus uzdevuma variantus, kas palīdzēs precīzāk noteikt kopējo zināšanu līmeni klasē, jo tiks apgrūtināta iespēja norakstīt vienam no otra. Kad atbildes iesniegtas, skolotājs kopā ar skolēniem var pārrunāt kļūdas un izskaidrot neizprasto.

Atvērt Virtuālo skolu 

Tēmu atkārtojums individuāli katram savā ierīcē

Nākamajā atkārtošanas posmā var izmantot Uzdevumi.lv pārbaudes darbus. Sadaļā “Virtuālā skola” jāatlasa mācību priekšmets un tēma, ko nepieciešams atkārtot. Katras tēmas noslēgumā ir sagatavoti testi, kas sastāv no dažādiem uzdevumiem attiecīgajā tematā. Atverot testu, skolotājam ir iespēja to ērti uzdot skolēniem.

Noklikšķinot uz iespējas “Uzdot skolēniem”, skolotājs tiks pārvirzīts uz pārbaudes darba izveides logu, kur nepieciešamības gadījumā var noņemt vai pievienot papildus uzdevumus zināšanu pārbaudes testam. Piemēram, darbā var iekļaut tieši tos uzdevumus, kuros skolēni stundā visbiežāk pieļāva kļūdas, kā arī teorētisko materiālu par attiecīgo tēmu. Pabeidzot darba izveidi un nosūtot to skolēniem, audzēkņi testu saņems un varēs izpildīt savā Uzdevumi.lv profilā.

Svarīgi! Uzdevumi, kas atrodas aktīvā pārbaudes darbā, skolēniem darba izpildes laikā sadaļā “Virtuālā skola” tiek bloķēti, tādējādi tiek samazināta norakstīšanas iespēja.

Atkārtojuma testa izpildi iespējams organizēt gan kā mājasdarbu, gan kā darbu klasē, ja skolēniem ir pieejami datori vai katram sava viedierīce, piemēram, mobilais telefons.

Darba izpildes laikā skolotājs var izsekot uzdevuma norisei un rezultātiem, kā arī analizēt kļūdas sadaļā “Pārbaudes darbi”. Skolēnu iesniegtās atbildes tiek pārbaudītas automātiski, tāpēc skolotājam nav jāpavada papildus laiks, lai atšifrētu bērnu rokrakstu, turklāt skolēns uzreiz pēc darba pabeigšanas var uzzināt savu rezultātu.

Uzdot pārbaudes darbu 

Atgādinām, ka skolotājiem ir iespēja sevis veidotos Uzdevumi.lv pārbaudes darbus kopīgot arī ar citiem kolēģiem. Vairāk par šo iespēju lasiet šeit: “Jaunums: Iespēja dalīties ar pārbaudes darbiem”


NODERĪGI


Ja tomēr kādu iemeslu dēļ Jums vai klasei jāturpina mācību process attālināti, aicinām ielūkoties rakstā “Ieteikumi Uzdevumi.lv izmantošanai attālinātā mācību stundā”.

publicēts: