Skolēniem: Kā veiksmīgi atsākt mācības pēc vasaras brīvlaika?

Jauns sākums - jauniem sasniegumiem! Šis ir īstais laiks, kad izvirzīt savus personīgos mērķus un apņemties labāk mācīties. Lai Tev palīdzētu vieglāk atgriezties skolas ritmā, esam sagatavojuši ieteikumus veiksmīgākai mācību atsākšanai.

Iekustini prātu

Vai baidies, ka pēc brīvlaika būs grūtāk uztvert mācību vielu? Ja vasarā biji nodevies pilnvērtīgai atpūtai, tad, iespējams, tagad izjutīsi, ka prāts ir nedaudz atslābis. Vislabāk iekustināt smadzenes un sagatavoties jaunas informācijas uzņemšanai Tev palīdzēs mentālās aktivitātes, piemēram:

  • Krustvārdu mīklu risināšana
  • Galda spēļu spēlēšana
  • Grāmatu lasīšana
  • Patstāvīga uzdevumu risināšana Virtuālajā skolā

Neaizmirsti trenēt smadzeņu darbību un nostiprināt apgūtās prasmes visa mācību gada garumā! Atkārto iepriekš apgūtās mācību tēmas, kā arī iegūsti jaunas zināšanas sadaļā “Virtuālā skola” un uzsāc mācību gaitas viegli un ar mierīgu prātu!

Atvērt virtuālo skolu 
 

Izvirzi savus personīgos mērķus

Mācīties būs daudz vieglāk, ja izvirzīsi pats savus mērķus, kurus šogad vēlies sasniegt. Savu mērķu izvirzīšana palīdzēs labāk fokusēties un sasniegt plānoto. Mērķim ir jābūt tādam, lai to sasniedzot Tu izjustu gandarījuma sajūtu, lai tas nebūtu pārāk mazs vai pārāk liels un nesasniedzams. Tam ir jābūt:

  • Konkrētam: Ja vēlies, lai mērķis būtu sasniedzams, tam jābūt konkrēti noformulētam, piemēram, ja vēlies laicīgi izpildīt mājasdarbus, tad precīzi jānoformulē, kad tas tiks izdarīts.
  • Izmērāmam: Lai pārliecinātos, ka Tavs ieguldījums ir atmaksājies, nosaki, kā Tu mērīsi savus rezultātus. Piemēram, cītīgi mācoties, būsi ieguvis labu atzīmi.
  • Sasniedzamam: Ieplāno, kādas darbības Tev ir jāveic, lai sasniegtu savu mērķi. Piemēram, lai iegūtu augstāku vietu klasesbiedru TOPā, Tev ir cītīgāk jāpilda Virtuālās skolas uzdevumi. Tā Tu sakrāsi vairāk punktu un izvirzīsies TOPa virsotnē.

Vairāk par TOP un punktu skaitīšanas sistēmu lasāms te: Punkti un sadaļa Top

Pārbaudīt vietu savā TOPā 
 

Ievēro dienas kārtību

Izplāno savu dienas kārtību un atvēli laiku gan mācībām, gan atpūtai. Centies savu brīvo laiku pavadīt atbilstoši savām interesēm un hobijiem. Tas palīdzēs atjaunot spēkus un efektīvāk pievērsties mācībām. Tāpat produktīvākam rezultātam ir svarīgi saplānot savu laiku un sakārtot darba vidi ap sevi.

  • Sagatavojies mācībām: Sakārto savu galdu, sagatavo skolas somu un nepieciešamos mācību piederumus.
  • Atvēli atbilstošāko laiku mājasdarbu pildīšanai: Izvēlies laiku, kad Tev ir visvieglāk koncentrēties un noturēt uzmanību.
  • Mazini iespējamos traucēkļus: Telefona zvani un paziņojumu signāli, kārdinājums internetā apskatīt jaunākos ierakstus.
  • Nepalaid garām aktuālo informāciju: Pieraksties Uzdevumi.lv e-pasta un pārlūkprogrammas paziņojumiem un esi informēts par saņemtajiem pārbaudes darbiem, kā arī saņem atgādinājumus par neizpildītajiem darbiem, kam tuvojas beigu termiņš.

Aktivizēt paziņojumus 
 

Trenē savas spējas un vēlēšanos mācīties

Lai sasniegtu rezultātu, galvenais ir vēlēšanās. Kad esi zinātkārs un ar interesi apgūsti visu jauno, smadzeņu darbība stimulē gandarījuma sajūtu. Darot grūtākas lietas, Tu sevi iedrošināsi un motivēsi uz augstākiem sasniegumiem. Tu noteikti zini to foršo lepnuma sajūtu par paveikto! Smadzenes ir kā muskulis - jo vairāk Tu to trenēsi, jo labākus rezultātus sasniegsi. Ar regulāru treniņu varēsi efektīvāk sasniegt rezultātus un izprast neskaidros jautājumus.

Vai pildot mājasdarbus esi saskāries ar jautājumiem: 

  • Kāpēc tā ir? 
  • Kāpēc tā jādara?
  • Kā ir pareizi?

Lai šādi jautājumi Tevi turpmāk nesatrauktu, izmanto PROF pieslēgumu un iegūsti pareizās atbildes un skaidrojumus visiem neizprastajiem uzdevumiem portālā.

Pieslēgt PROF pakalpojumu 
 

Lai jaunām zināšanām un panākumiem bagāts mācību gads!

 

 

publicēts: