Septembra izaicinājuma 2. nedēļa: Kā neapjukt milzīgajā informācijas apjomā?

Lai Tev būtu vieglāk noskaņoties mācībām, esam sagatavojuši septembra izaicinājumu “Iesāc mācību gadu jaudīgi”, kura ietvaros atgādināsim par svarīgāko veiksmīgām mācībām kopā ar Uzdevumi.lv.

Izaicinājums norisināsies četru nedēļu garumā - katru septembra pirmdienu iepazīstināsim ar vērtīgiem ieteikumiem vieglākai mācību gaitai:

  1. nedēļa - Sakārto savu Uzdevumi.lv profilu!
  2. nedēļa - Esi informēts par svarīgāko!
  3. nedēļa - Uzsāc cīņu par līdera titulu!
  4. nedēļa - Esi gatavs jebkuram pārbaudījumam!    

Šonedēļ stāstām, kā orientēties un neapjukt informācijas pārpilnībā.
 


Laicīgi iegūta informācija palīdz izplānot laiku un labāk sagatavoties, taču mūsdienās digitālo tehnoloģiju ietekme var radīt informācijas pārslodzi. Esam sagatavojuši ieteikumus, kas palīdzēs neapjukt un vieglāk orientēties milzīgajā informācijas apjomā.

Kā strukturēt informāciju?

Mainoties ikdienas videi un pieaugot interneta nozīmei, mainās arī Tavs prasmju kopums. Mūsdienās, kad piekļuve internetam ir gandrīz neierobežota, informācijas pārpilnība var izraisīt lielu apjukumu. Būtiska nozīme ir spējai mācēt kritiski atlasīt informāciju un pārbaudīt tās patiesumu.

Apdomā:

  • Kur meklēt informāciju?
  • Kura informācija ir patiesa?
  • Cik svarīga ir iegūtā informācija?
  • Kur un kā var izmantot iegūto informāciju?

Lai neapjuktu no informācijas daudzuma un mācībām varētu pievērsties stratēģiski, droši jautā pēc palīdzības skolotājiem vai vecākiem.

Informācijas pārpilnībā paliek arvien grūtāk izsekot līdzi sev aktuālām un svarīgām tēmām. Lai nepalaistu garām svarīgākās ziņas, pieraksties Uzdevumi.lv e-pasta un pārlūkprogrammas paziņojumiem un saņem informāciju par sadaļā “Pārbaudes darbi” uzdoto, kā arī atgādinājumus par neizpildītajiem darbiem, kam tuvojas beigu termiņš!

Aktivizēt paziņojumus 
 

Izmanto mūsdienu tehnoloģijas savā labā - ir pieejamas dažādas noderīgas lietotnes, kas ļauj uzlabot produktivitāti un ērti organizēt ikdienas darbus. Vairāk par iespējām vari lasīt šajā rakstā: Ieteikumi, kā lietderīgi izmantot viedierīces

Ja esi palaidis garām 1. nedēļas izaicinājumu ielūkojies šeit: Uzdevumi.lv profila sakārtošana skolēniem

Lai ass un možs prāts!

 

publicēts: