Skolēniem: Ieteikumi, kā lietderīgi izmantot viedierīces

Kad mobilās ierīces vairs nav vien saziņas līdzeklis un progresīvās tehnoloģijas to pielietojumu izmaina arvien vairāk, ir svarīgi saprast, kā no tām gūt maksimālu labumu. Būsim godīgi, 90% no sava laika tiek pavadīti sociālajos tīklos, spēlējot spēles un skatoties smieklīgus video. Šajā rakstā piedāvājam iepazīties ar ieteikumiem, kā izmantot viedierīces jēgpilni, lai tās ikdienā būtu palīgs, nevis traucēklis. 


Pārvaldi un analizē

Informācijas apjoms, ko ikdienā nepieciešams atcerēties arvien pieaug un ir grūti paturēt galvā pilnīgi visu. Dienas plānu organizēšanā viedtālrunis var kļūt par Tavu palīgu. Organizē savu dienu, izmantojot dažādas pierakstu lietotnes, lai atcerētos izdarīt ko svarīgu un neaizmirstu izpildīt savus mājasdarbus!

  • Kad nepieciešams piefiksēt darāmo darbu, ideju vai ko citu, vari izmantot kādu no piezīmju lietotnēm, piemēram, Notion.
  • Izmanto noderīgas lietotnes, kuras palīdzēs ērtāk organizēt Tavu ikdienu. Lai ērtāk piekļūtu Uzdevumi.lv, kad tas nepieciešams, iesakām savā mobilajā telefonā izveido saīsni uz portālu. Kā to izdarīt, lasi te: Kā pašam izveidot Uzdevumi.lv "lietotni"? 
  • Lai būtu pārliecināts, ka, pašam nemanot, savā viedierīcē nepavadi pārāk daudz laika, izmanto ScreenTime rīku un seko līdzi, cik laika un kādās lietotnēs to visvairāk tērē. Šāda veida lietotnes palīdz ērti pārvaldīt savu laiku un kontrolēt, lai neaizsēdies sociālajos tīklos par ilgu.


Izmanto atgādinājumus

Ir pieejamas dažādas noderīgas lietotnes, kas ļauj uzlabot produktivitāti un ērti organizēt ikdienas darbus. Taču, pieaugot ikdienas darāmo darbu sarakstam, ne vienmēr var atcerēties visu izdarīt. Laika uzskaites lietotnes un paziņojumu uzstādīšana palīdzēs atcerēties vairāk un būs lietderīgas izvirzīto mērķu sasniegšanai.

Lai neaizmirstu izpildīt uzdotos mājasdarbus, aktivizē Uzdevumi.lv pārlūkprogrammas paziņojumus, kas palīdzēs izsekot līdzi portālā uzdotajiem darbiem un atgādinās tos laicīgi izpildīt.


Seko aktualitātēm

Mēs dzīvojam laikā, kad cilvēkiem piekļuve tehnoloģijām kļuvusi gandrīz neierobežota un attīstība tehnoloģiju jomā ir vērojama ik dienu. Tagad ir iespēja vienlaicīgi gan kārtot māju, gan klausīties kādu interesantu audio saturu. Neatkarīgi no savas atrašanās vietas vari skatīties iecienītākās komandas spēli vai sekot aktuālajai informācijai Twitter vai Instagram platformās.

Uzdevumi.lv aktualitātēm vari sekot sadaļā Ziņas vai piesekojot mums Instagram @uzdevumi_lv. Instagram kontā atradīsi ne vien aktuālāko Uzdevumi.lv informāciju, bet arī noderīgus padomus portāla izmantošanā, jokus par skolas tēmu un konkursus ar vērtīgām balvām. 
 

Attīri savu viedierīci

Uzturi kārtībā savu viedierīci, lai izvairītos no situācijām, kad tā sāk kļūdaini darboties. Iespējams, Tev ir saglabātas vairākas lietotnes, kuras sen vairs neizmanto. Velti dažas minūtes laika, lai pārskatītu viedierīcē esošo lietotņu kolekciju un izdzēs nevajadzīgās vai neizmantotās lietotnes, lai atbrīvotu atmiņu. Tāpat seko līdzi sistēmas atjauninājumiem un neaizmirsti tos laicīgi atjaunot, lai iegūtu piekļuvi jaunākajām funkcijām, kā arī uzlabotu lietotņu drošību un stabilitāti.
 

Mācies, lai kur Tu atrastos

Apgūt kaut ko jaunu ir kļuvis vēl aizraujošāk, jo tiek piedāvātas tik daudz un dažādas iespējas, izmantojot tikai viedierīci. Mūsdienās ir iespējams mācīties jebkurā laikā un vietā, izmantojot tālruni, datoru vai planšetdatoru. Un tas mācību procesu padara vēl interesantāku un ērtāku.

Pārbaudi savas zināšanas mācībās un nostiprini tās, izmantojot Uzdevumi.lv sadaļu Virtuālā skola, kur atradīsi nebeidzami daudz uzdevumu tādos priekšmetos kā matemātika, latviešu valoda, dabaszinības un daudzos citos.
 

Pildīt uzdevumus 


Būtu labi atbrīvot vairāk laika iecienītākajām nodarbēm un hobijiem, vai ne? Ja mājasdarbu pildīšana Tev prasa daudz laika, Uzdevumi.lv palīdzēs tos izpildīt ātrāk un vienkāršāk! Izmanto PROF pakalpojumu, ja jūti, ka esi iestrēdzis kādā uzdevumā! Tas palīdzēs saprast uzdevumā pieļautās kļūdas, piedāvājot ne tikai pareizās atbildes, bet arī to skaidrojumu.

 

Lai gan viedierīces paver plašas iespējas, izvērtē savu pavadīto laiku tajās un atceries, ka īstā dzīve ir ārpus ekrāna. Saglabā līdzsvaru starp virtuālo un reālo pasauli!

publicēts: