Atvērta pieteikšanās 3. un 6. klases diagnosticējošo darbu izpildei tiešsaistē

Ar prieku informējam, ka 2020./2021. mācību gadā portālā Uzdevumi.lv sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru (VISC) tiešsaistē tiks organizēti divi diagnosticējošie darbi - dabaszinībās 6. klasei (4. martā) un matemātikā 3. klasei (9. martā). Savu pieteikumu tiešsaistes darbam skolas var iesniegt līdz 24. februārim 6. klasei un līdz 1. martam 3. klasei (katram no darbiem jāpiesakās atsevišķi). Pieteikšanās forma pieejama Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā (VPIS).

Informācija par diagnosticējošā darba norises darbības laikiem pieejama VISC mājaslapā. Papildus informācija par darbu uz e-pastu tiks nosūtīta arī pieteikumā norādītajai kontaktpersonai. Ja skola pieteikumu jau ir iesniegusi un saņēmusi apstiprinājuma vēstuli, pieteikums atkārtoti nav jāaizpilda!


Kādas ir tiešsaistes darba priekšrocības?

  • Lielāko daļu uzdevumu sistēma izlabos automātiski
  • ​Skolotājam nebūs jāievada skolēnu atbildes un punkti ar roku, jo darba rezultāti automātiski tiks pārsūtīti uz VPIS
  • Diagnosticējošais darbs nebūs jādrukā, ietaupot skolotāja laiku un skolas resursus


Svarīgi! Darbu tiešsaistē varēs veikt tikai tās skolas, kas būs reģistrējušas skolēnus VPIS diagnosticējošā darba drukātajai versijai.


Iepriekšējā pieredze:

Līdz šim Uzdevumi.lv platformā aizvadīti jau astoņi diagnosticējošie darbi. 2016. gada aprīlī VISC un Uzdevumi.lv pilotprojekta ietvaros, skolām brīvprātīgi piesakoties, diagnosticējošo darbu izpildi digitālā formātā izmēģināja 10. klašu skolēni, risinot pārbaudījumu fizikā un ķīmijā. Pateicoties skolotāju un skolēnu pozitīvajām atsauksmēm, jau šī paša gada septembrī tika organizēts pirmais īstais tiešsaistes diagnosticējošais darbs fizikā un ķīmijā 10. klasēm, bet kopš 2017. gada marta tiešsaistē norit diagnosticējošais darbs dabazinībās 6. klasēm, kas ik gadu iegūst arvien lielāku interesi mācību iestāžu vidū. Tā, piemēram, 2020. gada pavasarī dabaszinību darbu tiešsaistē aizvadīja jau 42% Latvijas sestklasnieku.

2020. gada februārī skolām pirmo reizi tika piedāvāta iespēja tiešsaistē organizēt arī 3. klases matemātikas diagnosticējošo darbu. Darbā piedalījās 1653 skolēni no 74 skolām. Tā kā šis bija pirmais gads, kad tiešsaistei tika pielāgots 3. klases darbs, 2019. gada novembrī skolas vispirms varēja piedalīties izmēģinājumā, kas ļāva izglītības iestāžu vadībai izvērtēt iespējas un gatavību valsts pārbaudes darba izpildei digitāli. Pēc izmēģinājuma darba 82% aptaujāto skolu norādīja, ka labprāt organizētu diagnosticējošo darbu izpildi arī 3. klasei, taču daļa respondentu norādīja, ka mācību iestādes skolēni nav gatavi digitālam formātam, jo vēl nav uzsākuši datorikas apgūšanu.

 

 

 

publicēts: