Mācības attālināti no skolēniem prasa stingru pašdisciplīnu un daudz patstāvīga darba. Lai atbalstītu skolēnus šajā sarežģītajā laikā, esam sagatavojuši ieteikumus, kas palīdzēs veiksmīgi organizēt mācību procesu no mājām.

 

Iekārto ērtu vidi mācību veikšanai

Pirms uzsāc mācīšanos, ir svarīgi iekārtot ērtu un piemērotu mācību vidi, kur varēsi mierīgi un netraucēti koncentrēties jaunu zināšanu apgūšanai un nostiprināšanai. 

 

Izvirzi prioritātes un plāno laiku

Lai efektīvāk spētu paveikt uzdoto, izvirzi prioritātes, kādi priekšmeti un uzdevumi ir jāpaveic vispirms. Sastādi plānu, cik daudz laika Tev būs nepieciešams mācību veikšanai. 

 

Pieturies pie izvirzītajiem mērķiem

Pieturies pie izvirzītajiem mērķiem, sekojot līdzi tam, vai iekļaujies plānotajā laikā. Mācību laikā centies koncentrēties uz veicamo darbu izpildi, nenovēršot uzmanību ar dažādām blakus nodarbēm - sociāliem tīkliem vai čatošanu ar draugiem. Tas palīdzēs Tev kvalitatīvāk apgūt mācību vielu un patērēt tam mazāk laika.

 

Nostiprini zināšanas ar Uzdevumi.lv

Skolas tēmu nostiprināšanai attālināto mācību laikā Tev noderēs Uzdevumi.lv “Virtuālā skola”. Tur atradīsi teoriju, uzdevumus un testus dažādos mācību priekšmetos 1.-12. klasei. Ja kādā no uzdevumiem atbildēsi nepareizi, PROF pakalpojums Tev pateiks priekšā pareizo atbildi un tās skaidrojumu, lai ātri vari saprast savu kļūdu un labot to nākamajā mēģinājumā. 

 

Nepadodies, ja sastopies ar grūtībām

Veiksmīga pašvadīta mācīšanās var neizdoties uzreiz ar pirmo reizi, tāpēc nenolaid rokas pie pirmās neveiksmes. Lūdz padomu vecākiem vai skolotājiem un mācies no savām kļūdām! 

 

Analizē paveikto

Pēc mācībām izanalizē, kas mācību procesā izdevās veiksmīgi, bet kuras lietas vēl nepieciešams uzlabot. Nākamajā reizē mēģini vadīties pēc izdarītajiem secinājumiem, kā uzlabot mācību procesu. 

 

Attīstot pašvadītu mācīšanos, varēsi sasniegt labākus rezultātus arī tad, ja mācības notiek attālināti. Kad būsi veiksmīgi apguvis prasmes plānot mācību procesu, iegūsi daudz vairāk brīvā laika, ko pavadīt ar draugiem vai pievērsties hobijiem.

 

Atvērt Virtuālo skolu 

 

publicēts: