Laikam kļūstot aukstākam un slapjākam, ir jādomā par citām alternatīvām, kā pavadīt laiku, ievērojot visus piesardzības ierobežojumus. Skolēnu brīvlaiks nav domāts tam, lai slinkotu vai garlaikotos, bet darītu aizraujošas lietas, tāpēc esam sagatavojuši ieteikumus, ar ko skolēnam nodarboties rudens brīvdienu laikā. 


Pavadi laiku svaigā gaisā 

Izmanto rudens brīvlaiku, lai pavadītu laiku brīvā dabā un kārtīgi izbaudītu svaigo rudens gaisu. Ir īpaši svarīgi atjaunot spēkus un parūpēties par savu veselību, atpūšoties dabā, svaigs gaiss gan stiprina veselību, gan nomierina prātu, kā arī uzlabo prāta un domāšanas spējas.

  • Dodies garās un izzinošās pastaigās
  • Uzrīko rudens fotosesiju
  • Apmeklē kādu mini zoo, apskati un pabaro dzīvniekus

 

Iemācies kaut ko jaunu

Brīvlaiks ir īstais brīdis, lai apgūtu ko jaunu un paplašinātu savu redzesloku, kam skolas dienās nepietiek laika. Ir pienācis laiks sākt savu personīgo ceļojumu, uzņemties drosmi un iemācīties kaut ko jaunu, nebaidoties no neveiksmēm, jo, lai kļūtu par meistaru, ir nepieciešams treniņš. Padomā, kas ir tas, ko vēlētos iemācīties un - uz priekšu!

  • Izaudzē pats savu augu - atrodi pamācību internetā, kā izaudzēt augu no sēkliņas, un ķeries klāt!
  • Iemācies pagatavot kādu ēdienu - cepumus, pankūkas, salātus vai jeb ko citu, kas kārojas
  • Veic izzinošu eksperimentu - piemēram, eksperiments "Sēklu elpošana" vai "Fotosintēze"

 

Skaties izglītojošas pārraides vai video

Izvēloties izglītojošu saturu, Tu veicini savu attīstību. Ir zinātniski pierādīts, ka bērni, kuri skatās izglītojošus raidījumus sasniedz labākus rezultātus matemātikas testos un domrakstu veidošanā. Ja nevēlies vai nav iespējas vērot pārraides TV, aizraujošu saturu var atrast arī Youtube. Pavadi laiku internetā lietderīgi!

 

Uzrīko spēļu vakaru

Rudens vakari ir piemēroti, lai tos veltītu ģimenei un nostiprinātu attiecības, kas balstās uz uzticēšanos, mīlestību un nedalītu uzmanību: spēlējot, zīmējot, dziedot. Lai pavadītu jautru spēļu vakaru, nepieciešama tikai iztēle un, iespējams, izveidosies jauka ģimenes tradīcija!

  • Uzrīko ēnu teātri
  • Saliec puzli
  • Uzspēlē galda spēles

 

Pārsteidz vecākus

Būtu taču lieliski pēc garas darba dienas uzmundrināt vecākus, vai ne? Brīvlaikā Tev ir iespēja izrādīt savas rūpes un pateicību vecākiem, kuri rūpējas par Tevi ikdienā. Daži vienkārši, bet sirsnīgi veidi, kā pateikt vecākiem "Paldies!":

  • Palīdzi mājas darbos - sakārto savu istabu, palīdzi nomazgāt traukus, saklāt gultu utt.
  • Uzdāvini paštaisītu dāvaniņu - zīmējums, pašgatavota svece, apgleznota krūzīte
  • Pagatavo un pasniedz vecākiem gardas brokastis vai vakariņas

 

Kļūsti par līderi Uzdevumi.lv TOPā

Izmanto laiku lietderīgi, kamēr Tavi klasesbiedri atpūšas! Risini savas klases uzdevumus, nostiprini zināšanas skolas tēmās, krāj punktus un kļūsti par labāko klases Uzdevumi.lv TOPā!


Un, protams, brīvlaikā kārtīgi izgulies, atbrīvojies no skolā uzkrātā stresa un atvelc elpu no mācībām! Atpūties kārtīgi un droši!

 

Krāšņu brīvlaiku vēlot,
Uzdevumi.lv komanda

 

 

 

publicēts: