Padomi vecākiem mācību gada sākumā

Uzsākot mācību gadu, skolēniem un vecākiem mēdz rasties grūtības pārslēgties no vasaras režīma uz straujo skolas ritmu. Lai palīdzētu Jums un Jūsu bērnam veiksmīgi atsākt mācību procesu, esam sagatavojuši ieteikumus un padomus mācību gada sākumam.


1. Pārbaudiet bērna Uzdevumi.lv profila statusu

Lai saņemtu un varētu izpildīt skolotāja uzdotos darbus, ir svarīgi, lai bērna Uzdevumi.lv profils ir sakārtots un skolēnam nav problēmu tam piekļūt. Pēc garā vasaras brīvlaika bērni nereti aizmirst savus ielogošanās datus vai profilā ir novecojusi informācija, tāpēc iesakām laicīgi pārbaudīt:
 


2. Esiet lietas kursā par bērna zināšanām

Lai Jūs vienmēr būtu informēts par bērna mācību rezultātiem un progresu, ir svarīgi pārliecināties, vai Jūsu vecāka Uzdevumi.lv profils ir savienots ar bērna profilu. Ja Jūsu profilam bērns vēl nav pievienots, to varat izdarīt sadaļā "Mani bērni".

Uzdevumi.lv vecākiem parāda, ko skolēns ir mācījies, cik ilgi un cik sekmīgi, kā arī - vai viņš portālā ir izpildījis elektroniskos mājasdarbus. Šie dati palīdz vecākam novērtēt, cik labi bērns apguvis kādu konkrētu tēmu un vai ir gatavs pārbaudes darbam. Tāpat vecākiem ir iespēja salīdzināt sava bērna rezultātus ar vidējiem rādītājiem klasē un visā Latvijā. Sekot līdzi bērna rezultātiem var sadaļā "Mani bērni", uzklikšķinot uz iespējas „Atvērt statistiku par bērnu”.


3. Pārliecinieties par PROF pakalpojuma statusu bērna profilam

Laika trūkuma un uzdevumu sarežģītības dēļ vecākiem ne vienmēr izdodas atbildēt uz visiem bērna jautājumiem par skolā uzdoto mājasdarbu. Uzdevumi.lv pakalpojums "PROF" palīdzēs skolēnam pārbaudīt un nostiprināt zināšanas visa mācību gada garumā. Ja bērna profils ir pievienots Jūsu vecāka profilam, par pakalpojuma statusu bērnam iespējams pārliecināties sadaļā “PROF”.

Ir pieejami divi PROF pieslēguma veidi:

  • PROF uz gadu - 30€ uz 365 dienām
  • PROF automātiskais abonements - 5,99€/mēnesī

Ar PROF katram uzdevumam portālā ir pieejams skaidrojums, lai skolēns varētu patstāvīgi apgūt mācību vielu un mācīties no savām kļūdām. Skolēns var pats izpildīt mājasdarbus, sagatavoties ieskaitēm un apgūt tēmas, kuras skolā nav izprastas.
 

Pieslēgt PROF 
 


4. Esiet informēts par uzdotajiem darbiem un to izpildi

Lai nepalaistu garām svarīgu informāciju par bērna mācību gaitām, Uzdevumi.lv piedāvā Jums pierakstīties informatīvām e-pasta vēstulēm un/vai interneta pārlūkprogrammas paziņojumiem. Pievienot profilam e-pastu un aktivizēt e-pasta vēstules vai paziņojumus iespējams sadaļā “Mans profils”.

E-pastā vecākiem tiek piedāvāta šāda informācija:

  • paziņojumi par bērnam uzdotajiem pārbaudes darbiem portālā;
  • ikmēneša pārskats par bērna rezultātiem pārbaudes darbos un patstāvīgi apgūtajām tēmām Virtuālajā skolā;
  • iknedēļas pārskats par bērna neizpildītajiem vai nesekmīgi izpildītajiem pārbaudes darbiem, ja tādi būs.

Piesakoties e-pastiem, tiks saņemtas, piemēram, šādas ziņas:


Interneta pārlūkprogrammas paziņojumos vecāks savā mobilajā ierīcē vai datorā saņems īsu un kodolīgu informāciju par to, ka bērnam ir uzdots pārbaudes darbs, kā arī atgādinājumus par darbiem, kas nav izpildīti un kam tuvojas izpildes termiņa beigas. Piesakoties paziņojumiem datorā vai mobilajā ierīcē, tiks saņemtas, piemēram, šādas ziņas:


 

Aktivizēt paziņojumus 
 


5. Atrodiet atbildes uz saviem jautājumiem

Lai palīdzētu Jums risināt dažādas situācijas mācību gada laikā, esam izveidojuši īpašu sadaļu, kurā apkopotas atbildes uz vecāku biežāk uzdotajiem jautājumiem. Šajā sadaļā varat ātri uzzināt, piemēram, kā rediģēt sava profila datus vai ko darīt, ja bērns nevar atvērt uzdoto pārbaudes darbu, kā arī saņemt atbildes uz citiem sev interesējošiem jautājumiem. Sadaļai “Biežāk uzdotie jautājumi” varat piekļūt portāla kreisajā izvēlnes joslā.
 

Saņemt atbildes 

 

Ja neizdodas atrast atbildi uz savu jautājumu vai ir nepieciešama kāda cita veida palīdzība, droši sazinieties ar mums, rakstot uz info@uzdevumi.lv! Lai veiksmīgs un panākumiem bagāts 2020./2021. mācību gads!

 

 

 

publicēts: