Atbalsta materiāls mācību organizēšanai attālināti

Atsaucoties uz valdības ārkārtas sēdē pieņemto lēmumu par mācību iestāžu slēgšanu līdz 2020. gada 14. aprīlim saistībā ar koronavīrusa izplatību Latvijā, piedāvājam atbalsta materiālus, kas iepazīstinās ar digitālā mācību līdzekļa www.uzdevumi.lv iespējām mācību procesa organizēšanai attālināti.

Mācību tēmu apguve skolēniem -
sadaļa "Virtuālā skola"
 
Uzdevumi.lv sadaļā "Virtuālā skola" skolēni var patstāvīgi apgūt mācību tēmas 1.-12. klasei un sagatavoties kontroldarbiem. Sadaļā ir iespējams iepazīties ar teorijas materiāliem, risināt uzdevumus un zināšanu pārbaudes testus dažādos mācību priekšmetos.
 
Iepazīšanās ar sadaļu "Virtuālā skola"
 
​Skolēnu iegūtos rezultātus no "Virtuālās skolas" skolotājs var apskatīt sadaļā "Skolēnu rezultāti".
 
Portāla mācību materiāli ir pieejami bez maksas. Papildus ir iespējams iegādāties PROF pakalpojumu, kas sniedz pieeju katra uzdevuma pareizajām atbildēm un risinājuma soļiem. Ja skolēns uzdevumu izpildīs nepareizi, risinājuma soļi palīdzēs viņam saprast savu kļūdu. Sistēma bērnam sniegts detalizētu pareizās atbildes skaidrojumu un pēc tam, lai nostiprinātu iegūtās zināšanas, piedāvās izmēģināt jaunu tā paša uzdevuma variantu.
Sadarbība ar vecākiem
 
Vecākiem ir nozīmīga loma attālināta mācību procesa veiksmīgā norisē. Reģistrējoties Uzdevumi.lv, vecāki saņem informāciju par bērnam uzdotajiem darbiem, kā arī var sekot līdzi viņa mācību progresam. Lai uzaicinātu vecākus reģistrēties, klikšķiniet uz pogas un iegūstiet Uzdevumi.lv uzaicinājuma saiti.
Kontroldarbi un mājasdarbi -
sadaļa “Pārbaudes darbi”
 
Uzdevumi.lv skolotājam sniedz iespēju veidot elektroniskus pārbaudes darbus un nosūtīt tos skolēniem. Pārbaudes darbos var iekļaut gan  uzdevumus no portāla datubāzes, gan paša veidotus uzdevumus. Skolēni darbus saņem un risina katrs savā profilā, turklāt katram skolēnam tiek automātiski izveidots savs pārbaudes darba variants, kas samazina norakstīšanas iespēju. Skolotājs pārbaudes darbam var norādīt izpildes laiku, mēģinājumu skaitu un citus iestatījumus. Uzdevumi.lv nodrošina automatizētu vērtēšanu un iespēju skolēnu rezultātus ērti pārnest uz E-klasi.
 
Elektronisko pārbaudes darbu izveidošana
 
Savu uzdevumu izveide portālā Uzdevumi.lv
 
​Kā pārnest Uzdevumi.lv pārbaudes darbu atzīmes uz E-klases žurnālu
Video pamācība skolotājiem
 
Lai sniegtu palīdzību un dalītos pieredzē attālināta mācību procesa organizēšanā piedāvājam tiešsaistes apmācības "Attālinātas mācības ar www.uzdevumi.lv". Video ierakstā uzzināsiet, kā veidot digitālus pārbaudes darbus, kā tos nosūtīt skolēniem un kā analizēt iegūtos rezultātus.
Padziļinātu informāciju par visām Uzdevumi.lv sadaļām, kā arī sertifikātu par IKT izmantošanu mācību procesā varat iegūt mūsu tiešsaistes kursā skolotājiem - IKT kurss "Uzdevumi.lv iekļaušana mācību procesā".
Jautājumu gadījumā, droši sazinieties ar mums! Mēs ar prieku palīdzēsim.
publicēts: