Uzdevumi.lv tagad arī Somijā

Pēc pirmās portāla Uzdevumi.lv versijas publicēšanas Latvijā 2009. gada martā, laika gaitā digitālā mācību līdzekļa analogs "YaClass" veiksmīgi attīstījies arī tādās valstīs kā Ukraina, Armēnija, Vācija un Austrija. Šī gada septembrī uzņēmums uzsācis darbību arī Somijā, kas ir pasaules līdere izglītības kvalitātes ziņā.
 

Skandināvijas valstis uzstādītas par vienu no globālā uzņēmuma nākotnes attīstības galvenajiem virzieniem. Kā pirmā valsts portāla publicēšanai izvēlēta Somija, jo tajā IKT risinājumu iekļaušana mācību procesā šobrīd ir aktuāls un prioritārs jautājums. Tāpat somu skolotājiem ir atzīstamas IKT izmantošanas prasmes, bet skolām - labs tehniskais nodrošinājums digitālu mācību līdzekļu izmantošanai.
 

"Lietotāja interfeiss ir labi īstenots un portāla izmantojamība ir lieliska. Cik man izdevies pārbaudīt, portāla dizains pielāgojas mobilajām ierīcēm, tāpēc ir ērti izmantojams tajās. Skolēnu rezultātu novērošana un analīze šķiet vienkārša un ļauj nodrošināt individuālu atbalstu skolēniem. Mans pirmais iespaids ir, ka šī mājaslapa var būt ļoti interesanta un noderīga Somijas skolām," ar saviem uzskatiem par portālu dalās Tuomas Puso, Esedu skolas pedagogs no Mikeli pilsētas.
 

Skolēnu atsauksmes ir emocionālākas: "Strādā labi! Izglītojošs", "Labs un funkcionāls", "Labs. Strādā ļoti labi un es iemācījos daudz! Vēlos šo mājaslapu Somijā :)", "Šī ir ļoti laba ideja un es vēlos to Somijā", "Noderīgs. Tas ir citādāks veids, kā pildīt uzdevumus. Palīdz mācības padarīt daudzpusīgākas".
 

Somijas portāla versijā "YaClass.fi" līdz 2018. gada beigām būs pieejami trīs mācību priekšmeti - matemātika, fizika un angļu valoda, taču turpmāko gadu laikā plānots izveidot un publicēt materiālus pilnīgi visos skolas mācību priekšmetos. Materiālus portālam izstrādā somu autori, balstoties uz Somijas Izglītības ministrijas izstrādāto mācību programmu.
 

YaClass Somijā pārstāv kompānija "Indijump Ltd.". "Mēs pievēršam uzmanību skolotāju un skolu administrācijas vajadzībām un patstāvīgi cenšamies nodrošināt, lai mūsu mājaslapas materiāli, kā arī funkcionalitāte atbilstu pedagogu vēlmēm," saka Aleksandrs Komzolovs, "Indijump" izpilddirektors. "Somijā ir lielas iespējas un YaClass ir lieliska pieredze edTech pasaulē - kopā mēs varam vēl vairāk nostiprināt Somijas vadošo lomu digitālajā izglītībā."
 

YaClass Finland atbalsta "Mikkeli Miksei", "Invest in Finland", "ELY-keskus", "Microsoft Partner program". Datu drošību nodrošina Microsoft Azure mākoņskaitļošanas programma.

 

 

 

publicēts: