Jauns mācību gads skolēniem nereti iesākas ar apņemšanos, bet vecākiem – ar cerībām par labākām sekmēm. Kā pārliecināties, lai bērna apņemšanās nepazūd līdz ar pirmo pārbaudes darbu uzrakstīšanu? Kā zināt, vai bērns ir apguvis vajadzīgās tēmas? Kā izsekot bērna zināšanām un rezultātiem mācībās? Šajā rakstā esam sagatavojuši Jums dažus ieteikumus, kā, izmantojot Uzdevumi.lv, ērti sekot līdzi bērna mācību progresam un laicīgi pamanīt iespējamās problēmas.


1. Esiet lietas kursā par bērna zināšanām

Pirmais solis, lai saprastu, vai un kādās mācību tēmās bērnam ir nepieciešams vecāku atbalsts, ir vecāka un bērna profilu savienošana portālā Uzdevumi.lv. Ja Jūsu profilam bērns vēl nav pievienots, to varat izdarīt sadaļā "Mani bērni".


2. Mudiniet bērnu mācīties patstāvīgi

Ja zināt, ka bērnam ir problēmas ar kādas tēmas apguvi, vai vēlaties, lai viņš pievērš pastiprinātu uzmanību kādam mācību priekšmetam, iesakām vienoties ar viņu par konkrētām tēmām, kas viņam jāapgūst, un uzdevumiem, kas jāizpilda portāla „Virtuālajā skolā”. Uzdevumi.lv skolēnam piedāvā plašu materiālu klāstu - uzdevumus, teoriju un testus -, kas palīdzēs apgūt skolas mācību vielu.


3. Sekojiet līdzi bērna rezultātiem

Uzdevumi.lv vecākiem parāda, ko skolēns ir mācījies, cik ilgi un cik sekmīgi, kā arī - vai viņš portālā ir izpildījis elektroniskos mājasdarbus. Šie dati palīdz vecākam novērtēt, cik labi bērns apguvis kādu konkrētu tēmu un vai ir gatavs pārbaudes darbam. Tāpat vecākiem ir iespēja salīdzināt sava bērna rezultātus ar vidējiem rādītājiem klasē un visā Latvijā. Sekot līdzi bērna rezultātiem var sadaļā "Mani bērni", uzklikšķinot uz iespējas „Atvērt statistiku par bērnu”.

Ar prieku paziņojam, ka pēc vecāku lūguma jaunajā mācību gadā ir sagatavotas papildus informatīvas vēstules, kas palīdzēs sekot līdzi bērna progresam portālā. Vecākiem tiks izsūtīta šāda informācija:

  • paziņojumi par bērnam uzdotajiem pārbaudes darbiem portālā;
  • ikmēneša pārskats par bērna rezultātiem pārbaudes darbos un patstāvīgi apgūtajām tēmām Virtuālajā skolā;
  • iknedēļas pārskats par bērna neizpildītajiem vai nesekmīgi izpildītajiem pārbaudes darbiem, ja tādi būs.  

4. Ļaujiet bērnam mācīties no savām kļūdām

Laika trūkuma un uzdevumu sarežģītības dēļ vecākiem ne vienmēr izdodas atbildēt uz visiem bērna jautājumiem par skolā uzdoto mājasdarbu. Uzdevumi.lv pakalpojums "PROF" palīdzēs skolēnam pārbaudīt un nostiprināt zināšanas. Ar PROF katram uzdevumam portālā ir pieejams skaidrojums, lai skolēns varētu patstāvīgi apgūt mācību vielu un mācīties no savām kļūdām. Skolēns var pats izpildīt mājasdarbus, sagatavoties ieskaitēm un apgūt tēmas, kuras skolā nav izprastas.

 

Ieiet savā vecāka profilā  
 

 

publicēts: