Jau piekto gadu pēc kārtas decembra mēnesis Ropažu vidusskolā iesākās ar skolu sadraudzības pasākumu „Vai bija vērts?”, kas tiek rīkots par godu pasaulē pirmajai programmētājai lēdijai Adai Lavleisai, kurai šogad aprit jau 199 gadi (dzimusi 1815.gada 10.decembrī). Uzdevumi.lv komanda pasākumu apmeklē jau kopš tā pirmsākumiem, un arī šis gads nebija izņēmums. 

Ropažu vidusskolas matemātikas un fizikas skolotājas Laimas Baltiņas rīkotājā konkursā šogad, 5.decembrī piedalījās devīto klašu un vidusskolas komandas no Ropažu vidusskolas, Aizkraukles novada ģimnāzijas un Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas. Tāpat savas zināšanas un pieredzi pasākumā parādīja arī īsi pirms konkursa izveidotā Skolotāju komanda.

 

Uz Ropažiem devās Uzdevumi.lv izpilddirektors Edgars Škutāns, portāla vadītājs Aigars Usāns, kā arī Uzdevumi.lv sociālo tīklu moderatore Evija Tukiša. Tiešsaistē no Krievijas pasākuma dalībniekus un skatītājus uzrunāja arī SIA „Uzdevumi.lv” dibinātājs un īpašnieks Valērijs Ņikitins, kurš šobrīd aktīvi strādā pie līdzīgas mācību metodes ieviešanas Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā. Uzrunājot konkursa dalībniekus, Uzdevumi.lv komanda portāla aktīvākajiem skolēniem un skolotājiem pasniedza balvas – goda rakstu, īpašā dizaina pildspalvas un Uzdevumi.lv krekliņu.

 

Konkursa saturu ar interesantiem un radošiem uzdevumiem dalībniekiem papildināja arī „Swedbank” klientu apkalpošanas pārvaldes Ārrīgas reģiona vadītājs Mārtiņš Drusts, LU Sociālo zinātņu fakultātes Socioloģijas doktorante Santa Daume un Ropažu vidusskolas absolvente Līga Dalbiņa. Visi uzdevumu veidotāji vienlaicīgi bija arī žūrijas komisijas locekļi.

 

LU Sociālo zinātņu fakultātes Socioloģijas doktorante Santa Daume pārbaudīja konkursa dalībnieku zināšanas par socioloģiju.

 

Uz konkursu tā dalībnieki ieradās ar izpildītu mājasdarbu – Uzdevumi.lv pēc 20 gadiem jeb, kā mūsu bērni mācīsies portālā Uzdevumi.lv. Portāla komanda uzmanīgi vēroja un vērtēja dalībnieku izteiktās nopietnās un ne tik nopietnās idejas Uzdevumi.lv uzlabošanai nākotnē.

 

Ropažu vidusskolas 9.klases video ar viņu vīziju par Uzdevumi.lv darbības principiem 2034.gadā.

 

Pēc konkursa par dalībnieku un žūrijas locekļu ausu labklājību gādāja Ropažu vidusskolas grupa „New Time Travelers”, kuras sastāvā ir talantīgie puiši Niks Velmeris, Edgars Kučiks, Fjodors Šabanovs un Ralfs Kalniņš. Paldies par muzikālo baudījumu!

Par konkursa absolūtajiem uzvarētājiem jeb „Grand Prix” ieguvējiem tika kronēta Skolotāju komanda, kas pierādīja, ka pedagogi šo to saprot arī no jaunajām tehnoloģijām. Savukārt 9.klašu grupā labākā bija Ropažu vidusskolas komanda, aiz sevis atstājot attiecīgi Aizkraukles novada ģimnāzijas un Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas 9.klases. Bet starp vidusskolēniem savas zināšanas vislabāk izdevās parādīt Aizkraukles novada ģimnāzijas komandai, otrajā vietā atstājot Rīgas Valsts 2.ģimnāziju, trešajā - Ropažu vidusskolas 11.klasi, bet kā ceturtie palika Ropažu vidusskolas 12.klase. Apsveicam!

 

Man patika tas, ka pasākums tiešām atbilda izvirzītajiem mērķiem – izglītības un IT prestiža celšanai,” pēc pasākuma savu prieku neslēpa Laima Baltiņa. „Paldies visiem, kas veidoja uzdevumus. Paldies arī muzikantiem, ko es uzskatu to par lielu vērtību – skolai ir pašai sava rokgrupa! Skolēni par pasākumu saka labus vārdus, kas ir visobjektīvākais rādītājs, jo viss tika darīts skolēnu dēļ.... un nedaudz mūsu pašu priekam. Es pati guvu milzīgu pozitīvo lādiņu ilgam laikam. Paldies tiem skolotājiem, kuri atveda skolēnus uz šo pasākumu, tādējādi pagarinot savu darba dienu līdz pusnaktij!

 

Konkurss „Vai bija vērts?” kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu ne vien Ropažu vidusskolas mācību ritmā, bet arī Uzdevumi.lv dzīvē. Paldies skolotājai Laimai Baltiņai par uzaicinājumu un laipno uzņemšanu Ropažos, kā arī paldies par ticību portālam un tā mērķiem un idejām! Pilnīgi droši varam teikt - bija vērts!

 

Zemāk apskatāma pasākuma galerija:

 

publicēts: