Katru mēnesi tūkstošiem skolotāju saviem skolēniem uzdod mājasdarbus un pārbaudes darbus portālā Uzdevumi.lv. Pateicoties plašajam pieejamo uzdevumu klāstam, iespējai veidot pašam savus uzdevumus un pārbaudes darbu kopīgošanas iespējai, "Pārbaudes darbu" funkcionalitāte palīdz skolotājiem ne tikai ietaupīt laiku, bet veidot daudzveidīgus un kvalitatīvus materiālus skolēnu zināšanu pārbaudei. Tāpat skolotāji var ātri un vienkārši aplūkot skolēnu statistiku vienkopus, pārbaudīt izpildītos uzdevumus un izlikt atzīmes elektroniskajā žurnālā.

Mēs neatlaidīgi strādājam pie portāla uzlabošanas, lai to padarītu vēl parocīgāku un noderīgāku gan skolotājiem, gan skolēniem un viņu vecākiem. Ieklausoties Jūsu atsauksmēs un ieteikumos, esam ieviesuši vairākus jauninājumus sadaļā “Pārbaudes darbi”. Iepazīstieties ar dažādajiem uzlabojumiem un izmaiņām, kuras esam veikuši, un apskatiet jauno iespēju izmantošanas instrukcijas!


Papildināta "Pārbaudes darbu" funkcionalitāte

Pārbaudes darba izpildes laika mainīšana

Pēc pārbaudes darba nosūtīšanas skolēniem, tagad iespējams pagarināt pārbaudes darba izpildes laiku, spiežot pogu “Labot iestatījumus”. Termiņu var pagarināt, ja pārbaudes darbam nav beidzies izpildes termiņš un kaut vienam no skolēniem vēl atlicis kāds mēģinājums.

 

Teorijas materiālu secība pārbaudes darbā

Ja skolotājs izvēlas pārbaudes darbā jaukt secību, kādā skolēni redz uzdevumus, teorijas materiālu secība netiks jaukta. Tie vienmēr paliek pārbaudes darba sākumā vai konkrētas uzdevumu kopas sākumā.

 

Pārbaudes darba izmantošana formatīvās vērtēšanas rīkā “Ātrie testi”

Tagad skolotājiem, kuru skolās pieejams formatīvās vērtēšanas rīks "Ātrie testi", ir iespēja jebkuru jau gatavu pārbaudes darbu uzdot skolēniem kā "Ātro testu".

IKT pamācība   


Paplašinātas uzdevumu izveides iespējas

Vairāku jautājumu iekļaušana vienā uzdevumā

Vienā paša veidotā uzdevumā skolotāji tagad var iekļaut līdz pat 10 jautājumiem, spiežot uz pogas "Pievienot jautājumu" uzdevuma izveides procesā. Maksimālais punktu skaits uzdevumā ir 50 punkti.

 

Savu uzdevumu kopēšana

Ja pārbaudes darbā vēlaties iekļaut uzdevumu, kas ir līdzīgs kādam jau paša veidotam uzdevumam, varat izmantot jaunu iespēju - kopēt uzdevumu.

IKT pamācība   


Uzlabots pārbaudes darbu rezultātu pārskats

Rezultātu filtrēšana pēc skolēna uzvārda vai rezultāta​

Lai skolotājiem būtu vieglāk pārskatīt skolēnu sarakstu, tabulā to ir iespējams filtrēt gan pēc skolēnu rezultāta, gan pēc skolēnu vārda alfabētiskā secībā.

IKT pamācība   


Pārbaudes darbu izpilde skolēniem

Rezultātu uzlabošana mājasdarbā vai pārbaudes darbā​

Lai izpildītu uzdotos pārbaudes darbus pēc iespējas labāk, skolēniem ir iespēja gan sagatavoties pirms to izpildes, gan tos pildīt vairākkārt, ja skolotājs to ir atļāvis.

Ja pārbaudes darbā ir iekļauti tikai 1 mācību tēmas uzdevumi, skolēns pirms tā izpildes var atkārtot pārbaudes darba tēmas teoriju, spiežot uz pogas “Trenēties”. Ja pārbaudes darbā ir iekļauti vairāku tēmu uzdevumi, skolēns var tam gatavoties, spiežot uz tēmu saitēm. Kad skolēns ir atkārtojis mācību vielu, var doties atpakaļ uz uzdoto pārbaudes darbu un to pildīt.

Skolēns, pildot pārbaudes darbus, var redzēt, cik mēģinājumi ir atlikuši pārbaudes darba izpildē un cik reizes jau mēģinājis to pildīt. Ja pārbaudes darba izpildei atlikuši vēl mēģinājumi, to var pildīt atkārtoti un censties uzlabot savu rezultātu.

Uzzināt vairāk   

 


Ja rodas kādi jautājumi vai nepieciešama palīdzība, aicinām sazināties ar mums, rakstot uz info@uzdevumi.lv!

publicēts: