NOSLĒDZIES ĶĪMIJAS KONKURSS "PAĶĪMIĶO"

Šī gada februārī un martā portālā Uzdevumi.lv tika veiksmīgi aizvadīts tiešsaistes konkurss 9.-12. klašu skolēniem ķīmijā “Paķīmiķo”. Konkursam kopā pieteicās 2025 skolēni no 206 skolām. Konkursa saturs tika izstrādāts sadarbībā ar RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāti. 


Skolēni četrās klašu grupās (9.-12. klasē) savstarpēji sacentās, pierādot savas zināšanas un prasmes ķīmijā. Konkurss norisinājās tiešsaistē portālā Uzdevumi.lv un tam bija divas kārtas. Abās kārtās skolēni varēja piedalīties sev ērtākajā laikā no jebkuras ierīces skolā vai mājās.

Konkursa uzdevumi tika izstrādāti, lai pārbaudītu skolēnu zināšanas un prasmes ķīmijā, pildot dažādus testveida un aprēķinu uzdevumus. Pirms dalības konkursā, dalībniekiem bija iespēja arī pildīt īpaši sagatavotus konkursa treniņuzdevumus. Uzvarētāji tika noteikti pēc 2. kārtas rezultātiem, vērtējot iegūto punktu skaitu un ātrāko izpildes laiku, ja vairākiem dalībniekiem sakrita iegūto punktu skaits.


KONKURSA MĒRĶIS

Viens no konkursa mērķiem bija veicināt skolēnu interesi par mācībām un eksaktajām zinībām, kā arī ieinteresēt jauniešus pilnveidot savas zināšanas un lepoties ar tām. Konkurss sniedza iespēju:

  • Skolēniem gan pārbaudīt un pilnveidot savas zināšanas ķīmijā, gan sacensties ar citiem Latvijas skolēniem un dāvanās iegūt vērtīgas balvas.
  • Savukārt, skolotājiem un vecākiem tas bija lielisks atbalsts, lai novērtētu skolēnu zināšanas un motivētu viņus apgūt eksaktos mācību priekšmetus. 


UZVARĒTĀJU APBALVOŠANA 

Uzdevumi.lv komanda ar lielu prieku un lepnumu devās apbalvot četrus pirmo vietu ieguvējus skolās klātienē. Bija patiess prieks par smaidīgiem skolēniem un gandarītiem skolotājiem. 

Vērtīgas un aizraujošas balvas saņēma pirmo trīs vietu ieguvēji katrā klašu grupā - kopā 12 skolēni. Pārsteiguma balvas saņēma arī viņu ķīmijas priekšmeta skolotāji! Īpašu balvu 12. klases uzvarētājam bija sarūpējusi Rīgas Tehniskā universitāte, dāvinot budžeta vietu studijām RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē.


Klikšķiniet uz šīs saites, lai apskatītu konkursa uzvarētājus: “Paķīmiķo” uzvarētāji

Skatiet nelielu fotoreportāžu no konkursa balvu pasniegšanas Uzdevumi.lv: Facebook kontā vai Instagram kontā.



Uzdevumi.lv komandai ir liels gandarījums rīkot aktivitātes, kas veicina kvalitatīvas izglītības pieejamību un padara mācību procesu aizraujošāku. Mūsu mērķis ir rīkot ikgadēju un skolēnu, skolotāju, vecāku vidū gaidītu aktivitāti, kurā ir iespēja ne vien uzlabot un pārbaudīt savas zināšanas, bet arī iegūt vērtīgas balvas.

Šajā gadā Uzdevumi.lv rīkoja arī tiešsaistes konkursu matemātikā "Matemātiskais ķēriens" 2.-12. klašu skolēniem: Atskats uz matemātikas konkursu "Matemātiskais ķēriens"

Uz tikšanos citos Uzdevumi.lv konkursos!

publicēts: