NOSLĒDZIES MATEMĀTIKAS KONKURSS "MATEMĀTISKAIS ĶĒRIENS"

Šī gada martā un aprīlī portālā Uzdevumi.lv tika veiksmīgi aizvadīts tiešsaistes konkurss 2.-12. klašu skolēniem matemātikā “Matemātiskais ķēriens”. Konkursam pieteicās 27 000 skolēni no 472 skolām.


Skolēni vienpadsmit klašu grupās (2.-12. klasē) savstarpēji sacentās, pierādot savas zināšanas un prasmes matemātikā. Konkurss norisinājās tiešsaistē portālā Uzdevumi.lv un tam bija divas kārtas. Abās kārtās skolēni varēja piedalīties sev ērtākajā laikā no jebkuras ierīces skolā vai mājās.

Konkursa uzdevumi tika izstrādāti, lai pārbaudītu skolēnu zināšanas un prasmes matemātikā, pildot dažādus testveida un aprēķinu uzdevumus. Pirms dalības konkursā, dalībniekiem bija iespēja pildīt tam īpaši sagatavotus konkursa treniņuzdevumus. Uzvarētāji tika noteikti pēc 2. kārtas rezultātiem, vērtējot iegūto punktu skaitu un ātrāko izpildes laiku, ja vairākiem dalībniekiem sakrita iegūto punktu skaits.


KONKURSA MĒRĶIS

Viens no konkursa mērķiem bija veicināt skolēnu interesi par mācībām un eksaktajiem priekšmetiem, kā arī ieinteresēt jauniešus pilnveidot savas zināšanas. Konkurss sniedza iespēju:

  • Skolēniem gan pārbaudīt un pilnveidot savas zināšanas matemātikā, gan sacensties ar citiem Latvijas skolēniem un dāvanās iegūt vērtīgas balvas.
  • Savukārt, skolotājiem un vecākiem tas bija lielisks atbalsts, lai novērtētu skolēnu zināšanas un motivētu viņus apgūt eksaktos mācību priekšmetus. 


UZVARĒTĀJU APBALVOŠANA 

Uzdevumi.lv komanda ar lielu prieku un lepnumu devās apbalvot pirmo vietu ieguvējus skolās klātienē. Bija patiess prieks par smaidīgiem skolēniem un gandarītiem skolotājiem. 

Vērtīgas un aizraujošas balvas saņēma pirmo trīs vietu ieguvēji katrā klašu grupā - kopā 33 skolēni. Lai pateiktos pedagogiem par viņu ieguldīto darbu, pārsteiguma balvas saņēma arī uzvarētāju matemātikas priekšmeta skolotāji!

Klikšķiniet uz šīs saites, lai apskatītu konkursa uzvarētājus: “Matemātiskais ķēriens” uzvarētāji

Skatiet nelielu fotoreportāžu no konkursa balvu pasniegšanas Uzdevumi.lv: Facebook kontā vai Instagram kontā.


KONKURSA APTAUJAS REZULTĀTI

Pēc konkursa noslēguma tika veikta aptauja ar mērķi noteikt dalībnieku apmierinātību konkursa pilnveidošanai nākotnē. Aptaujā 90% respondentu norādīja, ka plāno piedalīties arī citos Uzdevumi.lv konkursos un to iesaka arī citiem. Vecāki atzina, ka šāds konkurss motivē bērnu vairāk mācīties, meklēt jaunas zināšanas un veicina viņu domāšanu. Savukārt, skolotāji minēja, ka šādi konkursi ir ļoti noderīgi un interesanti gan pašiem skolēniem, gan skolotājiem.



Uzdevumi.lv komandai ir liels gandarījums rīkot aktivitātes, kas veicina kvalitatīvas izglītības pieejamību un padara mācību procesu aizraujošāku. Mūsu mērķis ir rīkot ikgadēju skolēnu, skolotāju, vecāku vidū gaidītu aktivitāti, kurā ir iespēja ne vien uzlabot un pārbaudīt savas zināšanas, bet arī iegūt vērtīgas balvas.

Šajā gadā Uzdevumi.lv rīkoja arī tiešsaistes konkursu ķīmijā "Paķīmiķo" 9.-12. klašu skolēniem: Atskats uz ķīmijas konkursu "Paķīmiķo"


Uz tikšanos citos Uzdevumi.lv konkursos!
 

publicēts: