Augusts un septembris ir laiks, kad ģimenēs, kurās aug skolēni, notiek pakāpeniska gatavošanās jaunajam mācību gadam. Īpaši satraucošs šis process var būt ģimenēs, kurās kāds no skolēniem uzsāks skolas gaitas 1. klasē, jaunā skolā vai pie citas skolotājas. Kā efektīvāk un pārdomātāk sagatavoties skolas uzsākšanai?

Esam sagatavojuši lejupielādējamus PDF materiālus, kas Jums noderēs, ja ģimenē aug skolas vecuma bērni, un ko varat pārsūtīt vai izdrukāt arī savas audzināmās klases skolēniem un vecākiem. Tajos atradīsiet mini špikerus, lai gatavošanās skolai notiktu pēc iespējas vienkāršāk:
 

Skolai nepieciešamo lietu saraksts

Bieži vien pirms jaunā mācību gada sākuma vai pašā tā sākumā, skola skolēniem un vecākiem iedod sarakstu ar lietām, kuras nepieciešams sagādāt. Ja skolā šāds saraksts nav izveidots, piedāvājam skolēniem un viņu vecākiem pārsūtīt vai izdrukāt Uzdevumi.lv veidoto sarakstu. To varēsiet saglabāt, izdrukāt, papildināt un atzīmēt sagādātās lietas.
 

Praktiski padomi skolas somas izvēlei

Šajā materiālā varēsiet iepazīstieties ar noderīgiem ieteikumiem, kā neapjukt plašajā somu piedāvājuma klāstā, izvēloties skolas somu. Viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem, kam jāpievērš uzmanība, ir somas svars. Būtiski, cik sver tukša soma - tai nevajadzētu svērt ne vairāk kā 1 kg. Bet vēl būtiskāk - cik sver pilna soma. To, cik smaga drīkst būt skolas soma, Latvijā regulē Ministru kabineta noteikumi. Materiālā atradīsiet arī ieteicamo somas svaru dažādos bērna vecumposmos.

Lejupielādēt materiālus

Lai veiksmīga un mierīga gatavošanās skolai! Un tikpat lieliska atpūta vēl pēdējās vasaras nedēļās!
 

publicēts: