Atsākoties mācībām, skolotājiem aktualizējas jautājumi par mācību stundu plānošanu un skolēnu sekmju uzlabošanu. Mūsdienās tehnoloģiju iespējas var būtiski atvieglot skolotāju darbu, gan organizējot mācību stundas, gan ietaupot laiku skolēnu darbu labošanā. Esam sagatavojuši vērtīgus ieteikumus, kā paaugstināt savu efektivitāti, izmantojot Uzdevumi.lv sniegtās priekšrocības.



Veidojiet pārbaudes darbus no jau gataviem uzdevumiem

Viens no skolotāju laikietilpīgākajiem darbiem ir mājasdarbu un pārbaudes darbu veidošana un labošana, taču digitālajā vidē šo procesu var krietni paātrināt. Uzdevumi.lv portālā Jūs ātri un ērti varat izveidot digitālu mājasdarbu vai pārbaudes darbu, un sistēma izlabos to Jūsu vietā! Izveidotos darbus varēsiet izmantot atkārtoti citām klasēm vai jebkurā brīdī tos labot vai papildināt.

Pārbaudes darbu izveide 
 


Iekļaujiet pārbaudes darbos paša veidotus uzdevumus

Jūs varat izveidot uzdevumus, pielāgojot tos pēc saviem ieskatiem. Veidojot pārbaudes darbus, izveides procesā varat izvēlēties jau portālā pieejamos materiālus un tos papildināt ar sevis veidotiem uzdevumiem. Tāpat arī varat izvēlēties veidot darbu, iekļaujot tikai savus uzdevumus.

Savu uzdevumu izveide 



Izmantojiet cita skolotāja veidotus pārbaudes darbus

Jums ir iespēja dalīties savstarpējā pieredzē arī ar citiem skolotājiem, kopīgojot savus pārbaudes darbus no portāla Uzdevumi.lv. Šī funkcionalitāte dod iespēju dalīties ar paša veidotiem darbiem un izmantot cita skolotāja veidotos pārbaudes darbus savā mācību procesā. Tas palīdzēs ietaupīt laiku, samazinot nepieciešamību katru reizi veidot jaunus pārbaudes darbus.

Lai varētu kopīgot pārbaudes darbus un izmantot cita autora veidotus darbus, skolotājam ir jābūt identificētam un ar aktīvu “PROF” pieslēgumu.

Pārbaudes darbu kopīgošana 



I
zmantojiet formatīvās vērtēšanas testus

Vēlaties jau klases stundā pārbaudīt, kā skolēni ir apguvuši jauno mācību tēmu? Veidojiet īsus formatīvās vērtēšanas testus sadaļā “Ātrie testi”! Tie palīdzēs jau mācību stundas laikā ātri izvērtēt skolēnu zināšanu stiprās un vājās puses. Tāpat “Ātros testus” varat izmantot kā aptaujas tipa jautājumus, lai uzzinātu, kur skolēni labprātāk dotos ekskursijā, kādu grāmatu izlasījuši vasarā vai uzdotu citus klasē aktuālus jautājumus.

"Ātro testu" izveide 




Nosakiet skolēnu prasmju attīstību

Sadaļā “Manas klases” varat sekot līdzi skolēnu progresam un pārbaudes darbu pildīšanas aktivitātei, kas ļaus izvērtēt situāciju un noteikt piemērotāko mācīšanas stratēģiju. Tas nepieciešamības gadījumā palīdzēs izstrādāt elastīgu un pielāgotu pieeju katram skolēnam, it īpaši tiem, kuriem ir grūtāk sasniegt panākumus mācībās.

Atvērt "Manas klases" 



Sakārtojiet skolēnu sarakstu

Lai Jūs varētu sniegt efektīvāku atbalstu saviem audzēkņiem, ir ļoti svarīga skolēnu informācijas aktualizēšana sadaļā “Skolēnu pārvalde”. Šī sadaļa ir paredzēta skolēnu profilu rediģēšanai, klašu saraksta sakārtošanai un jaunu lietotāju reģistrēšanai. Sadaļā pieejamajām rediģēšanas iespējām var piekļūt tikai konkrētās mācību iestādes identificētie skolotāji.

Vairāk par jaunu skolēnu reģistrāciju lasiet šeit: Kā skolotājam reģistrēt skolēnus sadaļā "Skolēnu pārvalde"?

Atvērt "Skolēnu pārvaldi" 

 


Darba lapas radošākām stundām

Uzdevumi.lv ir pieejama īpaša sadaļa “Darba lapas”, kurā atrodami materiāli par dažādām tēmām. Darba lapas var būt kā lielisks papildmateriāls, lai veicinātu aktīvu skolēnu iesaisti mācībās. Tās Jūs varat izmantot gan mācību stundu laikā, gan nosūtīt skolēniem kā mājasdarbu vai brīvā laika darbu.

Atvērt "Darba lapas" 
 


Izmantojiet prezentācijas režīmu 

Prezentācijas režīma izmantošana klases stundās palīdz vieglā un ērtā veidā demonstrēt portāla saturu. Demonstrējiet jebkuru mācību tēmu uz ekrāna no sadaļas “Virtuālā skola” vai izmantojiet "Starpbrīža" testus un pildiet tos kopā ar visu klasi! Režīms darbojas gan kopīgi apskatot teorijas materiālus, gan pildot uzdevumus vai testus. 

Uzzināt, kā ieslēgt prezentācijas režīmu 
 


Mācību gada sākumā izveidojām apkopojumu par satura jaunumiem un citiem uzlabojumiem portālā - “Jaunumi portālā 2023./2024. mācību gadā”.

Atgādinām, ka citu vērtīgu informāciju varat atrast Uzdevumi.lv sadaļā “Pamācības skolotājiem”. Ja rodas kādi jautājumi vai ir nepieciešama palīdzība, droši sazinieties ar mums, rakstot uz info@uzdevumi.lv!

publicēts: