Uzdevums:

1♦
Izlasi intervijas fragmentu! 
 
 
Ar ko sāksim?
Vispirms uzraudzēsim raugu. Pieturos pie vecmodīgas pīrāgu cepšanas metodes, tādēļ man vislabāk patīk parastais raugs, nevis sausais. Raugu ar tējkaroti sasmalcinām, pievienojam tējkaroti cukura, nedaudz silta ūdens vai piena un kādu ēdamkaroti miltu. Visu sajaucam putriņā un novietojam siltā vietā. Var saulītē uz loga, bet ne tiešajos saules staros. Var blakus plītij, kur vārās kaut kas cits. Pēc tam katliņā vai ugunsizturīgā stikla bļodā ielejam karsēties pienu.
 
Kāpēc nevar ņemt ūdeni?
Varēt jau var, tikai – kā lai saka – pīrādziņi tad sanāks tādi parastāki. Pienam pievienojam sviestu – varam likt iekšā kā veselu gabalu. Vēl liekam klāt divas kārtīgas ēdamkarotes cukura un pustējkaroti sāls. Visu nepārtraukti maisām, lai piens pārāk neuzkarstu.
 
 
Atbilde:
Atzīmē, kur tikko lasītā intervija publicēta!
 
Atsauce:
Skat. risinājuma soļos

Lai risinātu uzdevumus, lūdzu reģistrējies!

Ātra reģistrācija: