Satura rādītājs:

Metodiskie materiāli

Numurs Nosaukums Apraksts
1. Satura rādītājs

Teorija

Numurs Nosaukums Apraksts
1. Minerālmēsli Minerālmēslu vispārējs raksturojums
2. Minerālmēslu veidi Izplatītākie minerālmēsli
3. Pesticīdi Pesticīdu raksturojums
4. Pesticīdu ietekme uz veselību Pesticīdu ietekme uz veselību
5. Pārtikas piedevas Pārtikas piedevas, to iedalījums
6. Pārtikas piedevu bīstamība Pārtikas piedevu ietekme uz veselību
7. Ogļhidrāti Ogļhidrātu raksturojums
8. Celuloze Celulozes raksturojums un papīra ražošana
9. Aminoskābes Aminoskābju raksturojums
10. Olbaltumvielas Olbaltumvielu raksturojums
11. Olbaltumvielu nozīme Olbaltumvielu nozīme uzturā, uzbūve un funkcijas
12. Polimēri Polimēru raksturojums
13. Polimēru izmantošana Polimēru nozīme cilvēku dzīvē
14. Ķīmiskā rūpniecība Latvijā Ķīmiskās rūpniecības uzņēmumi Latvijā

Uzdevumi

Numurs Nosaukums Tips Grūtības pakāpe Punkti Apraksts
1. Mikroelementi 2. izziņas līmenis vidēja 3p. Kurš no dotajiem ir mikroelements?
2. Makroelementi 2. izziņas līmenis vidēja 3p. Kuri no dotajiem ir makroelementi?
3. Pesticīdi 1. izziņas līmenis vidēja 2p. Kuri ir pesticīdi?
4. Pesticīdu ietekme uz veselību 1. izziņas līmenis vidēja 3p. Pesticīdu bīstamība
5. Pārtikas piedevas 1. izziņas līmenis zema 2p. Kuras ir pārtikas piedevas?
6. Pārtikas piedevu bīstamība 1. izziņas līmenis vidēja 1p. Pārtikas piedevu pielietojamība
7. Ogļhidrāti 2. izziņas līmenis vidēja 3p. Cietes, saharozes, cietes un glikozes formulu atpazīšana
8. Ogļhidrāti 2. izziņas līmenis augsta 3p. Stehiometriskie aprēķini fotosintēzes procesā
9. Aminoskābes 2. izziņas līmenis augsta 3p. Aminoskābju nosaukumi
10. Olbaltumvielas 2. izziņas līmenis vidēja 3p. Proteīnu iedalījums
11. Proteīni 2. izziņas līmenis vidēja 2p. Proteīnu funkcijas
12. Polimēri 2. izziņas līmenis vidēja 2p. Polihlorvinila īpašības un izmantošana
13. Polimēri 2. izziņas līmenis vidēja 2p. Polietilēna fizikālās īpašības
14. Ķīmiskā rūpniecība 2. izziņas līmenis vidēja 2p. Ķīmiskās rūpniecības uzņēmumi Latvijā

Testi

Numurs Nosaukums Ieteicamais ilgums: Grūtības pakāpe Punkti Apraksts
1. Minerālmēsli, pesticīdi, pārtikas piedevas 00:08:00 vidēja 14p. Mikroelementi un makroelementi, pēsticīdu bīstamība, vielas, kuras pieskaita pesticīdiem, pārtikas piedevu bīstamība
2. Ogļhidrāti, proteīni, olbaltumvielas un aminoskābes 00:00:00 vidēja 14p. Ciete, saharoze, glikoze, aminoskābju nosaukumi, proteīnu funkcijas un iedalījums
3. Polimēri un ķīmiskā rūpniecība 00:06:00 vidēja 6p. Polihlorvinila īpašības, polietilēna ķīmiskās īpašības, ķīmiskā rūpniecība Latvijā
4. Cilvēks vielu pasaulē 00:30:00 vidēja 25p. Tēmas uzdevumu apkopojums