Noslēdzoties SEB bankas īstenotās Uzņēmumu izaugsmes programmas pirmajam ciklam un izvērtējot tā dalībnieku paveikto, Uzdevumi.lv ievēlēts kā viens no daudzsološākajiem uzņēmumiem.

Žūrijas vērtējumā Uzdevumi.lv parādījis lielāko izaugsmes potenciālu. Tāpat atzinību par lielāko eksporta potenciālu saņēma arī Pure Chocolate, bet par inovatīvāko pieeju biznesam - Centrālā laboratorija.

SEB Uzņēmumu programmas mērķis ir sagatavot uzņēmumus straujai biznesa izaugsmei caur digitālajām tehnoloģijām un inovācijām. Tā pirmo ciklu, kas ilga trīs mēnešus, uzsāka 12 uzņēmumi, bet pabeidza deviņi.

SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars: “Katram no šiem uzņēmumiem ir potenciāls strauji kāpināt sava biznesa apmērus un iekarot jaunas tirgus nišas, un es patiesi ceru, ka tas izdosies! Tagad ir atlicis pats svarīgākais: programmas laikā izstrādāto rīcības plānu pārvērst par īstenību. Tādēļ nākamo sešu mēnešu laikā visi deviņi uzņēmumi varēs saņemt mentora atbalstu, lai to paveiktu un virzītos uz saviem mērķiem.

Šai programmai ir arī dziļāka jēga – ar reāliem piemēriem iedvesmot Latvijas uzņēmējus izvirzīt sev augstākus mērķus. Man nav šaubu, ka arī daudziem citiem Latvijas uzņēmumiem ir potenciāls kļūt daudz lielākiem un būt veiksmīgiem starptautiskajā tirgū, un mēs vēlamies palīdzēt to īstenot!”

Rudenī sāksies programmas otrais cikls, kurā piedalīsies vēl 12 uzņēmumi. Dalība Uzņēmumu izaugsmes programmā ir bez maksas, un SEB banka programmā šogad iegulda 60 tūkstošus eiro.

Uzņēmumu izaugsmes programmu īsteno SEB banka sadarbībā ar vadības konsultāciju uzņēmumu Civitta. Uzņēmumu izaugsmes programma ir biznesa akselerators, kura laikā 12 uzņēmumi gan vietēja, gan starptautiska līmeņa biznesa ekspertu un mentoru vadībā identificē jaunas biznesa iespējas, izveido tām atbilstošu biznesa modeli un novatorisku iekšējo kultūru, kā arī izstrādā sešu mēnešu rīcības plānu savu mērķu sasniegšanai. Programmas saturs ir īpaši pielāgots Latvijas tirgus specifikai un vajadzībām.

Programmas pirmajā ciklā kopā ar Uzdevumi.lv piedalījās uzņēmumi Pure Chocolate, Centrālā laboratorija, Blue Bridge Technologies, New Black, Krogzeme, MINT print, Big Bad Bagels, Woltec, Beka Baltic, Vispool un Krāsu Serviss.

Uzņēmumu izaugsmes programma ir paredzēta Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem ar vismaz divu gadu uzņēmējdarbības pieredzi, kuru gada apgrozījums pārsniedz 200 tūkstošus eiro.

publicēts: