Jau sesto gadu Ropažu vidusskola par godu pasaulē pirmajai programmētājai lēdijai Adai Lavleisai decembrī rīko erudīcijas konkursu "Vai bija vērts?", kurā tiek pārbaudītas skolēnu zināšanas gan par informācijas tehnoloģijām, gan izglītību, zinātni un dažādām profesijām. Pasākuma rīkotāja Laima Baltiņa, Ropažu vidusskolas matemātikas un fizikas skolotāja, ik gadu laipni uz konkursu aicina arī Uzdevumi.lv komandu.

Dalībnieki sacentās divās kategorijās - 9.klases un vidusskolēni. Lai padarītu pasākumu aizraujošāku un ļautu salīdzināt savu zināšanu līmeni ar pieaugušajiem, tika izveidota arī īpaša skolotāju komanda, kuras sastāvā bija katrai klasei līdzi atbraukušie pedagogi.

"Vai bija vērts?" dalībnieki:

9.klases

Vidusskolēni

 

Pārbaudīt skolēnu erudīciju uz pasākumu Uzdevumi.lv komanda devās sekojošā sastāvā: izpilddirektors Edgars Škutāns, portāla vadītājs Aigars Usāns un mārketinga asistente Evija Tukiša. Tāpat skolēnus uzrunāja arī SIA „Uzdevumi.lv” dibinātājs un īpašnieks Valērijs Ņikitins, kurš pastāstīja par to, kā veicas ar līdzīgas mācību metodes ieviešanu Austrijā, Armēnijā, Ukrainā, Krievijā un Baltkrievijā.

Dalībnieki savas zināšanas pārbaudīja Uzdevumi.lv sagatavotajos erudīcijas jautājumos, kā arī īpašās "Dārgumu lādes" meklējumos Virtuālās skolas sadaļās. Kārtējo reizi pārliecinājāmies - lai gan jaunieši ir zinoši dažādās tēmās, ar īpaši advancētām prasmēm viņi izceļas tieši mūsdienu tehnoloģiju jautājumos. 

Konkursā ar saviem jautājumiem un uzdevumiem uzstājās arī uzņēmuma "RAIT LATVIJA" projektu vadītāja Santa Daume un Ropažu vidusskolas ekonomikas skolotājs Igors Grigorjevs. Santa ar izglītojošu jautājumu palīdzību iepazīstināja skolēnus ar aizraujošo sociologu profesiju, savukārt Igors pārbaudīja skolēnu ideju radošumu ar uzdevumu, kurā jauniešiem bija jāizdomā mobilā lietotne, kas palīdzētu ikvienam no mums dzīvot "zaļāk".

Noslēgumā komandas uzstājās ar mājās sagatavotu prezentāciju par tēmu „Mums visiem viena pasaule, saudzēsim to!”, kurā jaunieši skaidrojā, kā mūsdienu tehnoloģijas palīdz saudzēt pasauli.

Visi uzdevumu veidotāji vienlaicīgi bija arī žūrijas komisijas locekļi, kuri skarbi vērtēja gan izstrādātās mobilo lietotņu idejas, gan mājasdarbu. Rezultātā cīņa izvērsās īpaši spraiga un komandas šķīra tikai dažu punktu starpība.

Konkursa rezultāti

9. klašu grupā

  • 1. vieta - Ropažu vidusskolas 9.klase
  • 2. vieta - Zaķumuižas pamatskolas 9.klase
  • 3. vieta - Aizupes pamatskolas komanda

Vidusskolas grupā

  • 1. vieta - Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas 10.klase
  • 2. vieta - Ropažu vidusskolas 10. klase
  • 3. vieta - Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 10. klase

Uzvarētājus Uzdevumi.lv sveica ar īpašām touchscreen pildspalvām un krekliņiem ar portāla logo. Pirmo vietu ieguvēji tāpat saņēma PROF pieslēgumu. Apsveicam!

Īpašu pateicību ir pelnījusi skolotāja Laima Baltiņa, kas nu jau sesto gadu rīko pasākumu, kurā skolēniem ir ne vien iespējams sacensties zināšanās, bet arī uzzināt ko jaunu. Paldies par uzaicinājumu un laipno uzņemšanu! Tiekamies nākamgad!

Vairāk foto no pasākuma meklējiet Uzdevumi.lv "Facebook" profilā!

publicēts: