Cienījamie pedagogi, piedāvājam Jums īsu pamācību Uzdevumi.lv jauno funkciju izmantošanā. Iepazīstieties ar instrukcijām, kā lietot jauninājumus, un izmantojiet tos!

Prezentācijas režīms

Prezentācijas režīms pieejams visiem Uzdevumi.lv reģistrētajiem "Skolotājiem" un "Privātskolotājiem". Jaunā funkcija izstrādāta speciāli darbam klasē mācību stundās:

  • personīgajos datoros;
  • uz projektora;
  • uz interaktīvās tāfeles.

Prezentācijas režīms darbojas tikai sadaļā "Virtuālā skola". Nospiežot uz pogas "Prezentācijas režīms" izzūd portāla izvēlnes sadaļa, tāpēc "Virtuālās skolas" priekšmetu izvēlne kļūst skaidrāka un lielāka. Izvēloties šo režīmu, arī burti palielinās un kļūst saredzami pat pēdējās solu rindās.


1.solis. "Kā ieslēgt prezentācijas režīmu?"

Pieslēdzieties Uzdevumi.lv, izmantojot savu lietotājvārdu un paroli ("Skolotāji" un "Privātskolotāji") vai ienāciet portālā, izmantojot E-klases pasi!

Ienāciet "Virtuālajā skolā" ! Prezentācijas režīmu vari ieslēgt gan uzreiz "Virtuālās skolas" sākumlapā, gan vēlāk, izvēloties nepieciešamo priekšemtu, tēmu, uzdevumu vai teoriju.

 

 

Lai ieslēgtu prezentācijas režīmu, lapas labajā malā uzklikšķiniet uz pogas "Prezentācijas režīms" ! Tālāk redzēsit uznirstošo logu, kurā Jums jāklikšķina uz kvadrātiņa blakus uzrakstam "Ieslēgt prezentācijas režīmu" .

 

 

 

 


2.solis "Darbs prezentācijas režīmā"

Ja Jūsu datoram ir pietiekami augsta ekrāna izšķirtspēja, pirmajā prezentācijas režīma ieslēgšanas reizē Jums parādīsies palīdzības logs - saraksts ar padomiem. Varat iepazīties ar tiem, klikšķinot uz bultiņām labajā un kreisajā pusē :

  • Nospiediet taustiņus "Ctrl" + "+", lai palielinātu ekrānu
  • Nospiediet taustiņus "Ctrl" + "-", lai samazinātu ekrānu
  • Nospiediet taustiņu "F11", lai ieslēgtu pilnekrāna režīmu
  • Nospiediet taustiņus "Ctrl" + "0", lai atgrieztos uz oriģinālo lapas izmēru

Uzmanību! Pēc darba beigšanas prezentācijas režīmā, neaizmirstiem atriezt ekrāna oriģinālo izmēru, citādi teksts Jūsu monitorā paliks palielināts vai samazināts. 

Lai aizvērtu palīdzību un uzsāktu darbu, labajā augšējā stūrī uzklikšķiniet uz krustiņa vai vienkārši noklikšķiniet ārpus palīdzības loga ! Lai palīdzība neparādītos atkārtoti, lapas apakšējā kreisajā stūrī ieklikšķiniet kvadrātā "Vairāk nerādīt" !


3.solis "Kā izslēgt prezentācijas režīmu?"

 

Lai izietu no prezentācijas režīma, Jums atkārtoti jāspiež uz pogas "Prezentācijas režīms" un jānoņem ķeksītis pie "Ieslēgt prezentācijas režīmu". Pēc tam atgriezīsities ierastajā pārlūkošanas režīmā. 

 

 

 

 


Sertifikāti

Identifikācijas sertifikāts tiek piešķirts Uzdevumi.lv lietotājiem ar lomu ''Skolotājs'', ja ir veiksmīgi veikta reģistrācija un skolotāja identifikācija, kā arī reģistrētajam profilam ir PROF pieslēgums. 

Sertifikātam iespējams piekļūt, atverot savu profilu (jāklikšķina un vārda un uzvārda lapas kreisajā augšējā stūrī) un noklikšķinot uz sertifikāta nosaukuma.

Sertifikāts apliecina, ka skolotājam ir sniegta pieeja visiem portāla apmācības elementiem, dodot iespēju IKT izmantot mācību stundās un skolēnu patstāvīgajā darbā, kas optimizē formatīvo vērtēšanu un nodrošina diferencētu pieeju un atbalstu katram skolēnam.

Skolēnu pārvalde

Tagad sadaļai piekļūt ir daudz ērtāk - tā pieejama portāla kreisajā joslā.

Šajā sadaļā skolotājs var:

  • mainīt skolēna datus (epastu, paroli);
  • mainīt vai pārcelt skolēnu uz citu klasi;
  • pievienot jaunus skolēnus.

Savukārt Virslietotājam sadaļā "Skolēnu pārvalde" papildus pieejama iespēja pieslēgt vai atbrīvot PROF licences.

publicēts: